Provincie Overijssel

IJsseldelta wil sterke Koekoekspolder

polder01_2_e.jpg (62 Kb)
Een sterk glastuinbouwgebied in de Koekoekspolder en behoud van de kernkwaliteiten van de polder Mastenbroek. Dat zijn de doelen van de provincie Overijssel en haar partners in Project IJsseldelta.

De provincie Overijssel wil dit onder andere bereiken door een gezamenlijk onderzoek naar de uitbreidingsbehoefte en de mogelijkheden van intensiever ruimtegebruik van de glastuinbouw en de ruimtelijke consequenties ervan. Het verkennen van de behoefte van glastuinbouw in de provincie Overijssel en het in kaart brengen van locatiealternatieven horen daar bij.

Dit staat in het Ontwikkelingsperspectief voor het Nationaal Landschap IJsseldelta dat de provincie Overijssel samen met haar partners gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland en het Waterschap Groot Salland vrijdag 6 januari aanstaande presenteert. Het onderzoek wordt samen met de gemeente Kampen gedaan en in nauwe samenwerking met LTO en de Ontwikkelingsmaatschappij Koekoek.

Den Haag riep IJsseldelta-Noord uit tot Nationaal Landschap en dat stelt bepaalde eisen. âMaar de Koekoekspolder is heel belangrijk voor de agrarische werkgelegenheid in de IJsseldelta, daarom hebben we als provincie Overijssel gelobbyd. Hierdoor is de Koekoek bij het ministerie van LNV geplaatst in de top-10 van succesvolle glastuinbouwgebiedenâ, aldus gedeputeerde Piet Jansen (landbouw) van de provincie Overijssel. Collega-gedeputeerde Theo Rietkerk (ruimte en milieu) vult aan: âWij erkennen het belang van de glastuinbouw voor het gebied en onderkennen tevens dat er sprake is van een spanningsveld.â De provincie Overijssel heeft onlangs een miljoen euro geïnvesteerd in de Koekoek, gericht op duurzame ontwikkeling.