Castalbum Jesus Christ Superstar in winkels

van den ende theaterproducties

Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 05-01-2006 15:58

Amsterdam, 5 januari 2006


Vanaf morgen, 6 januari, ligt het castalbum van de Nederlandse versie van Jesus Christ Superstar in de winkels. Het album is live opgenomen en is het eerste officiële Nederlandstalige album van Jesus Christ Superstar dat ooit verschenen is. Op de cd staan alle highlights van de wereldberoemde musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Sinds 1970 zijn er van Jesus Christ Superstar ontelbare internationale cast recordings verschenen op lp en cd. Onder andere in het Hongaars, Tsjechisch, Russisch, Italiaans en IJslands.

De single 'Superstar' werd in 1969 uitgebracht als testcase voor een nog te schrijven rockopera over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. Enkele dagen nadat de single was uit gebracht vertolkte rockzanger Murray Head het lied op de Engelse televisie. Het enorme commerciële succes leidde tot het besluit een volledige 'rockopera' als elpee te schrijven. Op 12 oktober 1971 beleefde Jesus Christ Superstar in het Mark Hellinger Theatre op Broadway zijn theatrale wereldpremière.

Jesus Christ Superstar is een moderne, gedurfde en omstreden interpretatie van de laatste zeven dagen in het leven van Jezus Christus. Jezus wordt daarin op menselijke en invoelbare wijze geportretteerd als een man die, op het hoogtepunt van zijn invloed en roem, het vertrouwen verliest van Judas, die vermoedt dat de mythe rondom de man Jezus belangrijker is geworden dan hetgeen hij predikt in naam van God.

Jesus Christ Superstar is t/m 25 juni 2006 te zien in diverse theaters in Nederland.

Voor meer informatie: www.musicals.nl/jcs

Noot voor de redactie,