Gemeente Breukelen


Gien van Warmerdam - Kroeze nieuwe ereburger van Breukelen

Bij besluit van burgemeester en wethouders van 22 november 2005 is aan mevrouw Regina Maria van Warmerdam - Kroeze de erepenning van de gemeente Breukelen toegekend. Vanavond, tijdens de nieuwjaarsreceptie voor inwoners van de gemeente, ontvangt zij die uit handen van burgemeester F.C. Dales wegens bijzondere verdiensten voor de gemeenschap in Breukelen en ver daarbuiten.

Mevrouw Van Warmerdam Kroeze heeft met haar grenzeloze inzet mensen uit de gemeenschap van Breukelen weten te enthousiasmeren en te verenigen om zich samen in te zetten voor minder bedeelden uit andere werelden.

Burgemeester en wethouders van Breukelen hebben bij hun besluitvorming overwogen dat mevrouw Van Warmerdam Kroeze belangeloos een zeer waardevolle bijdrage heeft geleverd aan tal van stichtingen op het gebied van ontwikkelingswerk op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau.

Op 7 april 1992 stelde de raad van Breukelen het gemeentelijk ereburgerschap in. Daarmee werd een traditie van de voormalige gemeente Kockengen, sinds 1989 deel uitmakend van de gemeente Breukelen, voortgezet.