Gemeente Beverwijk


05-01-2006 Omleiding fietsverkeer door kabelwerkzaamheden voor windparken op zee

BEVERWIJK - In verband met het bouwen van windparken op zee worden door Nuon Tecno twee 150 kV-hoogspanningsverbindingen gelegd door Wijk aan Zee en Beverwijk. Voor deze werkzaamheden wordt het fietsverkeer tijdelijk omgeleid. De kabels lopen via het tracé van de Reyndersweg, via de Bosweg, Julianaweg, Zeestraat, Westerhoutplein en Westerhoutweg naar Velsen.

De omleiding voor het fietsverkeer
De werkzaamheden zijn inmiddels gevorderd tot aan het viaduct over de Zeestraat bij Wijk aan Zee. Binnenkort starten de graafwerkzaamheden vanaf dit punt tot aan de Westerhoutweg. Het is dan niet meer mogelijk om gebruik te maken van het fietspad aan de zuidzijde van de Zeestraat en het oversteekpunt bij de komgrens van Beverwijk.

Fietsers vanuit Wijk aan Zee richting Beverwijk worden tijdelijk omgeleid via het fietspad aan de noordzijde van de Zeestraat. Zij rijden vervolgens via de Baljuwslaan en Warande naar het Westerhoutplein. Op het Westerhoutplein rijden fietsers vanaf begin februari op de rijbaan. Als de fietsers op de rijbaan rijden, dan trekken ze gelijk op met het doorgaande verkeer. Er is geen sprake van kruisend verkeer. Er wordt goed in de gaten gehouden of er geen onveilige situaties ontstaan. Gebeurt dit toch dan worden extra maatregelen getroffen.

Fietsers vanuit Beverwijk richting Wijk aan Zee worden omgeleid via de rijbaan van de Westerhoutplein en het fietspad aan de noordzijde van de Zeestraat.

De omleiding voor het fietsverkeer duurt ongeveer tot begin maart. Gedurende die periode geldt op de rijbaan van de Zeestraat (tussen de komgrens en Warande) en Westerhoutplein (het deel richting de Vondellaan) een maximum snelheid van 30 km/uur. Momenteel geldt op het deel van de Zeestraat buiten de bebouwde kom een snelheidsbeperking van 60 km/uur. Dit blijft vooralsnog zo.
De omleidingen worden door middel van borden aangegeven.

Overlast beperken
Om de overlast voor de bewoners en de gemeente zoveel mogelijk te beperken zijn verschillende maatregelen genomen. Allereerst worden twee hoogspanningskabels tegelijkertijd gelegd. Hiermee wordt voorkomen dat op korte termijn de straten wederom worden opengebroken en tweemaal hinder ontstaat voor het verkeer en de bewoners.
Daarnaast is samen met de gemeente en de regiopolitie een veiligheids- en verkeersplan opgesteld om de veiligheid en de toegankelijkheid te waarborgen.