Nieuwe trend: on-line afslanken

Copernica

Het fenomeen on-line afslanken is razend populair. Uit een recent onderzoek van de afslanksite ValtAf.nl blijkt dat afslanken via internet echt werkt. Afslankers die publiekelijk voor hun gewicht uitkomen vallen aanzienlijk meer af dan mensen die hun gewicht geheim houden. Mensen die online afslanken vallen gemiddeld 5,2 kilo af.

ValtAf.nl heeft het onderzoek gehouden onder ruim 15.000 deelnemers van de afslanksite. Het onderzoek wijst uit dat deelnemers van ValtAf.nl gemiddeld 5,2 kilo verliezen. Uit het onderzoek blijkt ook dat van de mensen die hun gewicht op de website bekend maken meer afvallen dan deelnemers die hun gewicht geheim houden. De eerste groep valt gemiddeld 5,4 kilo af tegenover 3,4 kilo onder de deelnemers die niet voor hun gewicht durven uit te komen.

ValtAf.nl is een community site waar duizenden mensen elkaar dagelijks ondersteunen in hun strijd tegen de kilo's. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden op www.valtaf.nl. Zij ontvangen dan een eigen pagina (naam.valtaf.nl) waar ze precies bijhouden hoe de strijd tegen de kilo's vordert. Op 1 januari heeft ValtAf.nl een Special Care abonnement geïntroduceerd. Om de nieuwe stroom afvallers extra steun te bieden, krijgen deelnemers met een Special Care abonnement professionele hulp van een voedings- en een bewegingsdeskundige.

Afslanken via internet
Van de Nederlanders heeft 24 procent zich voorgenomen om dit jaar een aantal kilo af te vallen. Om dit voornemen waar te kunnen maken, zoeken veel mensen op het web naar advies en ondersteuning. Een onderzoek door About.com wijst uit dat maar liefst 42 procent van de Amerikanen die willen afslanken via internet steun zoeken bij online gemeenschappen die bestaan uit mensen met hetzelfde doel. Een ander onderzoek, uitgevoerd door een Amerikaanse organisatie die obesitas bestudeert, wijst uit dat het ontvangen en zoeken van steun via e-mail of websites net zo effectief kan zijn als persoonlijk contact met een deskundige.

Over ValtAf.nl
ValtAf.nl is een website gericht op mensen die willen afslanken. De site beschikt over uitgebreide tools zoals een gewichtsgrafiek, eetdagboek, calorietabel, buddylijst, chatbox en forum. ValtAf.nl is begin 2004 ontwikkeld door Dieetgoeroe Emiel Bruijntjes: 'Het is eigenlijk begonnen als een geintje. Een vriendin wilde graag afvallen en ik adviseerde haar om dagelijks haar gewicht en eetpatroon bij te houden in Excel. Dit vond ze lastig en daarom heb ik voor haar een website gebouwd. Vervolgens werd de website door mond-tot-mond reclame steeds populairder onder afvallers en heb ik de site steeds verder uitgebreid'.