Gemeente Waterland


Op 1 juli 2005 is de woonruimteverdeling in de gemeente Waterland geheel overgedragen aan de woningcorporaties. Dat betekent dat u uitsluitend via het toewijzingssysteem van Woningnet voor een huurwoning in aanmerking kan komen. Alle woningzoekenden, die op 1 juli 2005 bij de gemeente Waterland ingeschreven stonden, hebben daarvan persoonlijk bericht ontvangen. Voor alle duidelijkheid geven wij de procedure nogmaals weer:

1. Inschrijven als woningzoekende:
Iedereen van 18 jaar en ouder en in het bezit van de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel kan zich inschrijven als woningzoekende bij Woningnet.

2. Een woning uitzoeken:
Het actuele woningaanbod wordt gepubliceerd op www.woningnet.nl en in de woonkrant die om de veertien dagen verschijnt. Exemplaren zijn onder andere verkrijgbaar bij het gemeentehuis, de bibliotheek en de woningcorporaties.

3. Reageren op het aanbod:
U kunt uw keuze doorgeven via de computer op www.woningnet.nl, telefonisch via de Reactielijn 0900-8120 ( 0,45/min) of met de woonbon uit de woonkrant. Per editie kunt u op maximaal 3 woningen reageren. Verder dient u rekening te houden met een reactietermijn.

4. Selecteren van de kandidaten:
De toewijzing van de woningen vindt plaats aan de kandidaat die passend is voor de aangeboden woning en die bovendien de langste inschrijfduur of woonduur heeft. Personen met een binding aan de gemeente Waterland hebben hierbij voorrang. Na sluiting van de reactietermijn op maandag om 16.00 uur selecteert de computer voor elke woning de kandidaten volgens de vastgestelde selectieprocedure.

5. Resultaat opvragen:
Na de selectie kunt u via de telefoon Resultatenlijn 0900-8130 ( 0,45/min) of via de computer www.woningnet.nl opvragen op welke plaats u bent geëindigd.

6. Bezichtigen van de woning:
De woningbouwcorporatie nodigt de eerste kandidaten uit voor bezichtiging van de woning.

7. Controle van de gegevens:
Voor de definitieve toewijzing van de woning controleert de corporatie of uw inschrijfgegevens juist zijn. Indien deze gegevens onjuist zijn, kan dat gevolgen hebben voor de toewijzing van de woning.

Als u na acceptatie alsnog afziet van de woning kan de corporatie u kosten in rekening brengen. Kijk voor meer informatie op www.woningnet.nl of in de woonkrant. Voor vragen over uw inschrijving kunt u ook terecht bij de telefonische Helpdesk inschrijvingen: 0900-2023072 ( 0,10/min).