Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 06-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bromfietscontrole

UTRECHT Donderdag heeft de politie op twee plaatsen een bromfietscontrole uitgevoerd.

In de middag werd op de Briljantlaan en s avonds in de omgeving van de Jaarbeurs gecontroleerd. In totaal werden 62 bromfietsen gecontroleerd. Slechts 18 bestuurders hadden alles in orde. Voor de overige bestuurders schreef de politie bij elkaar 57 bekeuringen uit.

Opvallend was dat er 32 bekeuringen voor een te hoge constructiesnelheid werden uitgeschreven. Een bestuurder moest zijn bromfiets inleveren omdat er met het framenummer geknoeid was.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie donderdagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden omdat zij kleding hadden gestolen.

Door de beveiliging werd omstreeks 16.30 uur gezien dat twee meisjes kleding prijskaartjes van kleding hadden verwijderd. Op het moment dat zij de winkel wilden verlaten greep de beveiliging in en hield de meisjes 15 en 17 jaar beiden uit

Utrecht aan. In overleg met de ouders zal waarschijnlijk een Haltstraf volgen.

UTRECHT Op de Steenweg werd donderdagmiddag een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij bij een winkel een fles alcohol had weggenomen zonder deze eerst af te rekenen. De diefstal werd ontdekt door personeel die de man aanhield en overdroeg aan de politie.

UTRECHT Personeel van een winkel aan de Ceramstraat hield donderdagmiddag een man aan omdat hij een aantal goederen had weggenomen zonder af te rekenen. Op het bureau bleek het een 22-jarige veelpleger uit Utrecht te zijn. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Dorbeendreef heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Rond 13.40 uur kwam bij de politie een melding binnen dat verschillende buurtbewoners een gaslucht roken in de omgeving van een huis aan de Dorbeendreef. De politie en brandweer gingen poolshoogte nemen en ontdekte in de woning een hennepkwekerij van 150 planten.

De energiemaatschappij constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De complete kwekerij werd ontruimd en vernietigd. De 21jarige huurder van de woning was niet thuis maar zal gevraagd worden zich te melden op het bureau.

Man aangehouden voor weigeren verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die weigerde gecontroleerd te worden en de politie beledigende tijdens een verkeerscontrole.

Omstreeks 13.20 uur kreeg een bestuurder van een bestelbus op de Rijksweg A 27 van een motoragent een teken om te volgen. De bestuurder voldeed niet aan de aanwijzing van de motoragent en bleef doorrijden. Nadat meerdere malen was duidelijk gemaakt dat hij de agent moest volgen reed de 48-jarige bestuurder uit IJsselstein toch achter de agent aan naar de controleplaats.

Op het moment dat hij werd aangesproken op zijn gedrag begon de man de agenten te beledigen en uit te schelden. Ook weigerde hij uit zijn voertuig te stappen. Omdat de IJsselsteiner geen enkele medewerking verleende werd hij aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Op het bureau bood hij zijn excuus aan en werd hij met twee bekeuringen naar huis gestuurd.