PvdA opent aanval op politieke nieuwkomer

Stichting integratie 2000

Korte samenvatting van dit Persbericht:

De verkiezingsstrijd in de Hofstad is uitgebroken
PvdA opent aanval en gaat tegen de jongste politieke partij van het land naar de Raad van State.
De PvdA-rechter van de Raad van State wordt daarop telefonisch gewraakt en sneuvelt. Vandaag om 14.00 uur behandelt de Raad van State in openbare zitting de zaak.

Persbericht van de PvdAC Burgersbelangen:

PvdA afdeling Den Haag opent aanval op de jongste politieke groepering Partij van de Actieve Consumenten Burgersbelangen.
Het gebeurde nadat op 13-12-5 het Centraal Stembureau van Den Haag aan de nieuwkomer goedkeuring verleende voor de registratie van de afgekorte partijaanduiding: 'PvdAC Burgersbelangen'.

Haagse PvdA in de persoon van haar voorzitter, mw Geerts, vond het onacceptabel en ging net voor de feestdagen in beroep bij de Raad van State.Volgens deze politica zou de aanduiding 'PvdAC Burgersbelangen' te veel lijken op de aanduiding 'PvdA'. Er zou misleiding in het spel kunnen zitten wat de Haagse kiezers in verwarring zou kunnen brengen.

De openbare rechtszitting van de Raad van State ter zake gepland voor VANDAAG, 6-1-6, om 14.00 uur.

In reactie daarop zond op 3-1-6 het bestuur van PvdAC Burgersbelangen een met de hand geschreven verweer. De beroepsgronden van PvdA vindt het puur nonsens: zowel statutair als visueel etc zijn er tussen beide aanduidingen dusdanig grote verschillen dat die op 7-3-6 door geen kiezer door elkaar kunnen worden gehaald. Voorts wetende dat 1 van 3 behandelende rechters een PvdA-promenente was, werd toen telefonisch eerste verzoek ingediend tot wraking.

PvdAC Burgersbelangen is van mening dat de echte redenen voor het PvdA-beroep iets heel anders is dan de aanduiding. Hierover als ook over het nieuwe wrakingverzoek van PvdA Burgersbelangen kunt u lezen onder kop 'Nieuws' op de volgende website : www.renaissance.myweb.nl

Vandaag om 14.00 wordt de beroepszaak tegen PvdAC Burgersbelangen ook door de rechters en deskundigen van de Raad van State en de Kiesraad (afdeling Bestuursrecht, Meervoudige Kamer).
De zitting is OPENBAAR.

Bron:
Afd PR van PvdAC Burgersbelangen tel 06-38753826