Eemland zuid 11.00 uur

Utrecht, 06-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Te jong

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Omstreeks 21.30 uur zagen agenten een automobilist op de Rondweg Oost rijden. Hij reed op de linkerrijstrook ongeveer 100 kilometer per uur. De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar deze sloeg snel af en negeerde hier een rood verkeerslicht. De agenten keerden en de bestuurder, 17 jaar oud uit Amersfoort, kon alsnog aan de kant worden gezet. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden door rood licht, rijden zonder rijbewijs en negeren van een stopteken.

Verdachte schietpartij aangehouden (zie persbericht Eemland zuid van 23 december 2005)

AMERSFOORT Op woensdagmiddag 4 januari 2006 is in Amersfoort een 19-jarige Amersfoorter aangehouden voor betrokkenheid bij de vecht- en schietpartij op donderdag 22 december 2005 rond 22.35 uur op de Berliozstraat. De politie hield de verdachte aan bij een bushalte aan de Hogeweg. Zij verdenkt de man ervan de schutter te zijn tijdens de schietpartij. De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Het onderzoek wordt voortgezet.

In totaal werden met behulp van het arrestatieteam in een woning op de Haydnstraat op 22 december negen personen aangehouden. Enkelen werden na verhoor heengezonden. Vijf mannen in de leeftijd van 15 t/m 23 jaar afkomstig uit Amersfoort, Tilburg en Zwolle werden in verzekering gesteld en na verhoor en onderzoek op dinsdag 27 december heengezonden door de rechter-commissaris van het openbaar ministerie.