Politie Zeeland


---

W-67-2006 Aangehouden wegens autodiefstal
Omstreeks 01.10 uur vannacht zijn drie personen in Vrouwenpolder aangehouden.
Surveillerende agenten troffen de auto (met inzittenden) op de Vrouwenpolderseweg en vroegen het kenteken op. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De drie inzittenden van de auto, een man uit Bladel van 27 jaar oud, een meisje van 16 en 19 jaar uit de gemeente Reuzel-de Mierden, zijn door de politie aangehouden en ingesloten. Zij worden nog verhoord.

O-68-2005 Onder invloed op mini-motor
Een 25-jarige man uit Zierikzee is vannacht rond 01.37 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op een mini-motor en werd in de Eendrachtsstraat in zijn woonplaats, staande gehouden door politieagenten. De man reed zonder helm, zonder rijbewijs en zonder kentekenplaat op de mini-motor. De man krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De technische verkeersdienst van de politie Zeeland komt nog onderzoek doen op de mini-motor, om er achter te komen of het ding een brommer of een motor betreft.

Z-69-2005 Onder invloed
In de Rooseveltlaan in Terneuzen is een 42-jarige Terneuzenaar betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd rond 01.37 uur door de politie gezien, toen hij zijn verlichting doofde en een bedrijfsterrein op reed. Van hieruit wankelde de man weg bij zijn auto. De politie heeft van de man geen blaastest afgenomen, want dit weigerde hij. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Op weigering van een blaastest kan een straf staan die gelijk is aan de straf die geldt voor de "hoogste" norm van alcoholgebruik. De man moet binnenkort voorkomen.

O-70-2005 Inbraak in supermarkt
In een supermarkt in Burgh is vannacht rond 04.14 uur ingebroken.
Uit de winkel is een hoeveelheid fotomateriaal weggenomen. De Technische recherche van politie Zeeland gaat sporenonderzoek doen. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een ruit te verbreken.

W-71-2005 Onder invloed
Op de Gapingseweg in Serooskerke (w) is vanmorgen rond 06.25 uur een dronken automobilist aangetroffen door de bestuurder van een strooiwagen.
De bestuurder zag de auto midden op de Gapingseweg staan en heeft de politie gebeld, omdat de auto nogal verkeersgevaarlijk stond. Deze kwam ter plekke en heeft de bestuurder meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Hier bleek dat de automobilist, een 39-jarige man uit de gemeente Veere, veel te veel gedronken had. (bijna vier keer teveel) De man kon zijn rijbewijs direct inleveren en mag binnenkort voorkomen bij een rechter. Omdat het voertuig niet meer startte en er verder geen beweging meer in te krijgen was, is het voertuig weggesleept door een takelbedrijf.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.