Gemeente Beverwijk


06-01-2006 Beverwijk werkt aan de bereikbaarheid met callcenter

Sinds maandag 2 januari 2006 maakt de gemeente Beverwijk gebruik van een intern callcenter. Als een klant de gemeente belt via 0251-256256 krijgt deze voortaan een medewerker van het callcenter aan de lijn. Met het callcenter wil de gemeente de bereikbaarheid voor haar klanten verbeteren.

Telefonische bereikbaarheid is al jaren een onderwerp van discussie binnen de gemeente Beverwijk. De telefonische bereikbaarheid bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van onze dienstverlening. Uit metingen in 2001 en 2003 bleek dat de telefonische bereikbaarheid voor verbetering vatbaar is. Het college van B&W heeft daarom naar aanleiding van een onderzoek besloten om per 2 januari 2006 een intern callcenter te starten.

Werkwijze callcenter
Bij het callcenter komen alle inkomende gesprekken binnen op één punt. De algemene of veel gestelde vragen worden direct door de callcentermedewerkers beantwoord. Het voordeel hiervan is dat de klant niet meer wordt doorverbonden, maar dat de callcentermedewerker de vraag gelijk kan beantwoorden.
Niet alle vragen kunnen door de callcentermedewerkers worden beantwoord. Specifieke vragen worden doorverbonden naar de vakambtenaar. Is deze ambtenaar niet bereikbaar dan maakt de callcentermedewerker indien nodig een terugbelnotitie en zorgt ervoor dat deze binnen 48 uur wordt teruggebeld.

Overgangsperiode
Het callcenter is net van start gegaan. We zitten in een overgangsperiode, waarin iedereen moet wennen aan de nieuwe werkwijze. De medewerkers krijgen nog diverse trainingen en ook technisch kan er wel eens wat misgaan. Wij vragen hiervoor begrip van de klant. De gemeente Beverwijk doet er echter alles aan om de telefonische bereikbaarheid voor onze klanten, en daarmee de dienstverlening, te vergroten.