Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 06-01-2006

VRIES - De politie heeft donderdag tussen 08.00 en 13.30 uur op diverse plaatsen gecontroleerd op snelheid. Agenten hebben in totaal 197 bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen.

ASSEN Tijdens een roodlichtcontrole werden donderdagmiddag bij de kruising Mr Groen van Prinstererlaan met het Kanaal in een half uurtje negentien fietsers bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Hier staat een transactiebedrag voor van 50,-. ( Voor fietsers in de leeftijd van 12 tot 16 jaar gelden de helft van deze bedragen) (06-101984)

Passanten reanimeren gestrande automobilist
SPIER Donderdagmiddag raakte een 74-jarige man uit Hoogeveen op de A28 in de sloot. Hij reed vanaf Beilen in de richting van Hoogeveen. Nadat hij een auto had ingehaald zagen getuigen dat plotseling de snelheid verminderde waarna de auto langzaam via de vluchtstrook en berm in de sloot belandde. Voorbijgangers stopten, haalden de man uit de auto en begonnen hem onmiddellijk te reanimeren, een passerende agent nam de reanimatie over totdat ambulancemedewerkers de man naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen overbrachten. Niet bekend hoe op dit moment de gezondheid is van de Hoogevener. Waardering alom voor de snelle reactie en reanimatie van de passanten. (06-101724)

Schapen kijken niet uit bij oversteken
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag staken vier schapen de A28 over tussen de afslagen Assen Noord en de Afslag Assen/Smilde. De schapen werden gedood toen zij door passerende automobilisten werden aangereden. Via oormerken tracht de politie achter de eigenaar van de schapen te komen. De auto van een man uit Hoogeveen werd zwaar beschadigd, de auto van een inwoonster van Zwolle licht. (06-102086)

Eenzijdig ongeval door onoplettendheid
RODEN Donderdagmiddag reed een 18-jarige man uit Zevenhuizen (Gr) over de JP Santeeweg in de richting van Leek. Doordat hij wat wilde pakken was zijn aandacht even niet op de weg waardoor hij van de weg raakte en tegen een boom botste. De auto raakte total loss en de man werd met onder meer hoofdletsel naar het Martiniziekenhuis overgebracht. (06-101973)

Agenten houden alcomobilist aan
PATERSWOLDE In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten omstreeks 01.00 uur een bestuurder rijden over de Burgemeester JG Legroweg. Controle wees uit dat de 38-jarige bestuurder uit Paterswolde een alcoholpromillage had van 0,9. (06-102082)

Politie haalt onverzekerde auto van de weg
BORGER Agenten zagen donderdagmiddag een 33-jarige man uit Nieuw Pekela over de N34 rijden. Controle wees uit dat de auto niet verzekerd was en dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Met twee bekeuringen op zak en zonder auto kon hij het bureau verlaten. (06-101939)

Inbreker(s) met auto er vandoor
EMMEN Na een woninginbraak aan de Blauwe Reiger, waarbij een tv, een laptop en persoonlijke documenten werden weggenomen, werd ook nog eens de auto van de bewoner uit de garage weggenomen. De autosleutels werden kennelijk in huis aangetroffen. In deze zwarte VW Passat van nog geen half jaar oud, lagen persoonlijke documenten. De 56-jarige bewoner ontdekte vanochtend vroeg de inbraak en diefstal. Men is binnen gekomen door aan de achterzijde van de woning een raam te forceren. (06-102100)

Jeugd veroorzaakt overlast en vernielingen
EMMEN Donderdagmiddag veroorzaakte een groep jeugd overlast in het winkelcentrum Emmerhout. Er werden winkeldiefstallen gepleegd waarbij onder meer spuitbussen verf werden weggenomen. Daarmee werden in het hele winkelcentrum muren bespoten en ook een auto werd nog eens een kleurtje meegegeven. Een 13-jarige jongen is aangehouden, drie anderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar zullen nog worden gehoord. Hun namen zijn bekend en de ouders zijn inmiddels ingelicht. (06-101970)

Vertegenwoordiger van potloden aangehouden
RODEN Donderdagmiddag werd een 36-jarige man uit Tolbert aangehouden omdat hij passerende meisjes zijn geslachtsdeel toonde. Toen hij dat langs het fietspad Nieuwenweg deed, meldde een passerend meisje dat aan de politie. Agenten troffen de man later aan in de Dreesdestraat waarbij hij ook zijn geslachtsdeel ontbloot had. De man werd aangehouden. Hij is een recidivist en bekende de feiten, hij had geen verklaring voor zijn gedrag. Mogelijk dat nog andere voorbijgangers door de man zijn lastig gevallen. (06-101920)

Bert Peters 06 53 23 80 59 (voor bovenstaande berichten)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 36 11 27 of tel. 06 - 22 66 28 75.