Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 06-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Jonge bierdieven gepakt

MIJDRECHT Drie jongens uit Mijdrecht, twee van 15 jaar en een van 14, zijn donderdagmiddag door de politie aangehouden wegens diefstal van een krat bier.

De politie kreeg omstreeks 12.30 uur een melding dat jongens bier aan het stelen waren in de buurt van de Turkoois in Mijdrecht. Met behulp van een getuige kon de politie de drie verdachten aanhouden in de buurt van een supermarkt. Ze waren in het bezit van een gestolen krat bier en vertelden dat ze ook een biertender hadden weggenomen.

Uit verhoor bleek dat ze meerdere diefstallen hadden gepleegd van kratten bier en fris. Omdat daarvan geen aangiften bekend waren, heeft de politie flyers verspreid in de omgeving van de Turkoois en de Jade. Daarin worden benadeelden opgeroepen alsnog aangifte de doen.

De ouders van de verdachte zijn geïnformeerd. Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

WOERDEN Op de s-Gravesloot in Woerden heeft de politie donderdagmiddag gecontroleerd op de geslotenverklaring.

De controle vond plaats tussen 16.15 en 17.00 uur. Zeven bestuurders van motorvoertuigen hielden zich niet aan het verbod om de s-Gravesloot in te rijden. Zij kregen een bekeuring.

Controle fietsverlichting

WOERDEN De politie heeft donderdagochtend op de Van der Valk Boumanlaan gecontroleerd op fietsverlichting. Daarbij werden dertien bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats tussen 07.00 en 08.00 uur.

Snelheidscontroles

VINKEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen. De controle vond plaats tussen 15.00 en 16.00 uur. Er werden twee overtreders bekeurd. De een reed 75 kilometer per uur, de ander 70, terwijl daar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur.

Ook op de Provinciale weg N 201 vond een snelheidscontrole plaats. Tussen 10.00 en 12.00 passeerden 2229 voertuigen het meetpunt. Daarvan waren er 57 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 kilometer per uur, terwijl er maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Controle fietsverlichting

MAARSSEN Op het Bisonspoor heeft de politie donderdag tussen 15.00 en 21.00 gecontroleerd op fietsverlichting. Het mountainbiketeam schreef negen bekeuringen uit.

Aanhouding voor baldadigheid

OUDEWATER Een 22-jarige inwoner van Oudewater is in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd voor baldadigheid. De man wilde in de buurt van de Visbrug in Oudewater met carbid schieten. Op die manier wilde hij een geintje uithalen met twee vrienden die vlakbij zouden wonen.

Surveillanten van de politie zagen omstreeks 02.30 uur een paar klompen bewegen achter een bestelbus. De drager ervan verstopte zich kennelijk achter de bus. Toen de agenten hem aanspraken, ging hij er als een speer vandoor, aanvankelijk op klompen, even later op sokken.

Na een korte achtervolging konden ze hem aanhouden in de Peperstraat. Achter de bestelbus op de Visbrug bleken een melkbus, een fakkel en een stuk carbid te liggen.

Autokraken bij benzinestations

HARMELEN Bij de benzinestations Hellevliet en Bijleveld langs de Rijksweg A12 bij Harmelen zijn donderdagochtend drie autos opengebroken terwijl de bestuurder aan het betalen was. In alle gevallen werd een ruit ingeslagen en een laptop weggenomen.

De inbraken vond plaats tussen 08.25 en 08.50 uur. De dader van de twee autokraken bij Bijleveld is niet op de beveiligingsbeelden te zien. Wel is te zien hoe een auto kort na de inbraak wegrijdt. In een geval is het kenteken te zien. Het gaat om kenteken van een auto die gestolen is in Nieuwegein. Het kenteken hoort echter mogelijk niet bij de auto waarin de dader reed.

Hetzelfde kenteken staat op de beelden van Hellevliet. Daarop is de dader wel te zien. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur.