1e persbericht van vrijdag 6 januari 2006

Eindhoven, 06-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Gestolen fiets te koop aangeboden

Donderdag is rond 22.00 uur op de Lardinoisstraat een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man probeerde aan een voorbijganger een fiets te verkopen voor tien euro. Een politieman die daar in zijn vrije tijd fietste hoorde het gesprek en sprak de man aan. De man bood hem de fiets ook voor tien euro aan. Hierop heeft de agent de man aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Verkeerscontrole

In het centrum van Eindhoven is donderdag tussen 20.00 en 22.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn achttien verbalen uitgeschreven. Ondermeer voor het niet dragen van de autogordel, fietsen zonder licht en een bromfietser niet in het bezit van een certificaat.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt

Een 32-jarige Eindhovenaar werd donderdag om 23.40 uur op de Mathildelaan op heterdaad aangehouden. Een politieman zag bij het verlaten van het politiebureau een alarm afgaan van een café aan de Mathildelaan. De agent ging naar het café toe en zag een man via een kapotte ruit van de voordeur het pand verlaten. De man had de geldkist van de gokautomaat bij zich. Hij is aangehouden en de cel ingegaan.

Eindhoven: Aanhouding verdachte persoon

Vrijdagmorgen rond 0.45 uur kreeg de politie de melding dat een persoon in de Veestraat zich verdacht ophield, hij keek bij diverse woningen naar binnen. De politie is naar het adres gereden en zag in de Eeckhoutstraat een man lopen welke voldeed aan het signalement.

De agenten spraken de man aan. De man werd agressief en begon te roepen en beledigingen te schreeuwen naar de agenten. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tijdens het transport verzette hij zich hevig.

Eindhoven: Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Een 25-jarige man uit Bladel is vrijdag om 2.20 uur aangehouden op het Stratumseind. De politie zag de man in zijn auto stappen en wilde hem controleren. De man keerde zijn auto en reed met hoge snelheid over het Stratumseind. Omdat het net sluitingstijd was bevonden zich veel mensen op straat. Op de Stratumsedijk kon de man worden klem gereden. De man had gedronken ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie stelde een alcoholpercentage van 0,95 promille vast. Er is procesverbaal opgemaakt.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt na brand, bewoner opgepakt

Vrijdag rond 1.30 uur brak er brand uit in een flat aan de Sonseweg. Bewoners van de omliggende panden werden in veiligheid gebracht door de hulpverleningsdiensten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Op de zolder van de flat werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er hadden ongeveer 100 hennepplanten gestaan. Met de elektriciteit was geknoeid Het energiebedrijf heeft de elektriciteit in het pand afgesloten. De politie heeft de 49-jarige bewoner aangehouden en ingesloten.