Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 januari 2006

Controle

Politie in Enschede controleert verkeer op diverse plaatsen

Enschede

Woensdag 4 januari werd door de politie op diverse plekken in Enschede het verkeer gecontroleerd. Van 18.30 tot 19.30 uur werd er een verlichtingscontrole gehouden aan de Haaksbergerstraat. Van 20.00 tot 21.30 uur werd er een zogenaamde 'rijdende' controle gehouden aan onder andere de Hengelosestraat, Kuipersdijk, Boulevard 1945, Gemeentewerfstraat, Molenstraat, Korte Haaksbergerstraat en de Wooldriksweg. De volgende verbalen werden uitgeschreven: . 45 x geen licht op de fiets . 1 x overtreding rood licht (fietser) . 2x gladde banden van motorvoertuig . 1x niet kunnen tonen van ID . 1x in beslagname auto
. 1x parkeren van auto op fietsstrook (06-002026)

Vechtpartij

Politie houdt vechtersbazen aan

Enschede

Vrijdag 6 januari omstreeks 3.00 uur vindt aan de Langestraat in Enschede een vechtpartij plaats. De politie houdt daarop drie verdachten aan, een 21 jarige man uit Utrecht, een 22 jarige man uit Delft en een 19 jarige man uit Enschede. Alledrie zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De 21 jarige bleek weinig met de zaak van doen te hebben en kan na verhoor weer vertrekken. De andere twee zijn ingesloten. De precieze aanleiding voor de vechtpartij is niet bekend. (06-002433)

Controle vuurwapens

Politie treft grote hoeveelheid wapens in woning

Enschede

Op basis van informatie die bij de politie binnenkwam, werd op donderdag 5 januari een 41 jarige Enschedeër aangehouden. In de woning van de man werd een grote hoeveelheid wapens en munitie aangetroffen. In beslag genomen zijn: . acht vuistvuurwapens;
. diverse onderdelen van vuurwapens en geweren; . een grote hoeveelheid munitie. .
Nader onderzoek in deze zaak volgt. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (06-001989)

Dodelijke aanrijding

Voetganger tijdens oversteken gegrepen door auto

Langeveen

Op donderdag 5 januari vindt omstreeks 17.20 uur op de Langehaarsweg in Langeveen een verkeersongeval plaats met dodelijke afloop. Een 78 jarige man uit Langeveen komt lopend vanaf de Heppenweg en steekt vervolgens de rijbaan van de Langehaarsweg over. Voor hem van rechts nadert op dat moment van zeer nabij een personenauto, bestuurd door een 54 jarige man uit Coevorden. De 78 jarige wordt door de auto gegrepen en een eindje meegesleurd op de motorkap. De 78 jarige is vermoedelijk onmiddellijk aan de gevolgen daarvan overleden. De politie stelt een onderzoek in. (06-002311)

Automobilist onder invloed

Rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Op vrijdag 6 januari controleert de politie om 02.30 uur een 26 jarige automobilist uit Rijssen op de Braakmansdijk in Rijssen. Er wordt alcoholgebruik bij de man geconstateerd, waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,8 promille. De politie neemt het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (06-002430)

Inbraak in bedrijfspand

Geld en kluizen gestolen bij inbraak

Saasveld

Op donderdag 5 januari doet een 48 jarige man uit Saasveld aangifte van inbraak in zijn bedrijfspand aan de Drosteweg in Saasveld. De inbraak heeft in de avond/nacht van 4 op 5 januari tussen 22.00 en 09.00 uur plaatsgevonden. Nadat de sloten van meerdere deuren en kasten zijn geforceerd is een aanzienlijk bedrag aan geld weggenomen. Tevens zijn enkele geldkistjes en een kluis met inhoud weggenomen. Twee geldkistjes zijn diezelfde dag nagenoeg leeg in de omgeving terug gevonden. (06-001972)

Twee verdachten aangehouden

Tweetal had woning gekraakt en kaarsen gestolen uit de kerk

Overdinkel/Losser

Op donderdag 5 januari wordt om 16.50 uur bij de politie gemeld dat zich in een leegstaand pand aan de Gronausestraat in Losser een tweetal personen hebben verschanst. De politie treft op de eerste verdieping van de woning een 28 jarige man en een 18 jarige vrouw aan, beiden afkomstig uit Tsjechië, die daar een slaapplaats hebben ingericht. Bovendien wordt de ruimte verlicht en verwarmd door een veertigtal kaarsen. De eigenaar van het pand vordert het tweetal de woning te verlaten. De politie houdt het tweetal daarna aan als blijkt dat de 40 kaarsen van diefstal afkomstig zijn uit de Maria Geboortekerk in Losser. Mogelijk komen beide verdachten nog voor andere zaken in aanmerking. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-000714)

Rijden zonder rijbewijs

Onervaren automobilist schrikt van haas en komt met de auto op de kop in de sloot terecht

Denekamp

Op donderdag 5 januari vindt omstreeks 22.15 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Johanninksweg in Denekamp. Een 17 jarige jongeman uit Denekamp rijdt samen met zijn even oude kameraad een rondje in de auto van zijn werkgever, een bedrijf uit De Lutte. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. Op de Johanninksweg schrikt hij van een haas op de weg en raakt in paniek. Hij raakt de controle over het voertuig kwijt en belandt met de auto op de kop in een naastgelegen sloot. Beide inzittenden komen er ongedeerd vanaf. De politie maakt proces-verbaal op. (06-002405)

Mishandeling

Man geslagen door vijf personen, waarna zijn neus is gebroken

Oldenzaal

Op vrijdag 6 januari wordt omstreeks 02.00 uur een mishandeling gemeld aan de Bisschopstraat in Oldenzaal. Een 15 jarige Oldenzaalse wordt in een uitgaansgelegenheid aangesproken en lastig gevallen door een groep van vijf jongens. Het meisje voegt zich daarop bij haar twee vrienden. Als zij later naar buiten gaan wordt een van de vrienden, een 21 jarige Oldenzaler door een van het vijftal belaagd. Er volgt een worsteling waarbij klappen vallen. Vervolgens komen de andere vier naar buiten en bemoeien zich er ook nog eens mee. Nadat de betrokkenen uit elkaar zijn gehaald, vertrekt het vijftal. De 21 jarige blijkt een gebroken neus te hebben opgelopen en stelt zich onder doktersbehandeling. Hij wil hiervan aangifte doen. De politie stelt een nader onderzoek in.(06-002426)

Vrachtwagen kantelt

Chauffeur verliest controle over voertuig, waarna aanhanger geladen met veevoer kantelt

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op vrijdag 6 januari vindt om 01.45 een eenzijdig verkeersongeval plaats op de N36 in Westerhaar-Vriezenveense Wijk. Een 34 jarige chauffeur uit Nijkerk (Gld) rijdt met een vrachtwagen en oplegger over de N36 in de richting van Vriezenveen. Als hij de afrit Westerhaar wil oprijden komt hij met de wielen van de oplegger in de rechterberm terecht. Na een stuurcorrectie begint de combinatie de slingeren en komt in de linkerberm. Het lukt de chauffeur niet de combinatie weer de rijbaan op te krijgen en de oplegger kantelt. Zowel de chauffeur als zijn 8 jarig zoontje blijven ongedeerd. De aanhanger is gevuld met veevoeder en de inhoud moet worden overgeheveld naar een lege tankwagen. Dit neemt enige uren in beslag. De politie heeft het verkeer geregeld en om 09.30 uur kan de weg weer worden vrijgegeven. Tevens heeft de politie zich ontfermd over het 8 jarige zoontje van de chauffeur. (06-002435)

Monique Oude Wolbers en Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --