Politie Zuid-Holland-Zuid

06/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 06-01-2006 o Persberichten District II

OVERVAL: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEXMOND - Donderdagavond 5 januari is omstreeks 20.10 uur een supermarkt aan De Laak overvallen. De winkel was op dat moment al gesloten. De overval begon toen een 25-jarige medewerkster van de supermarkt omstreeks 20.15 uur in haar auto wilde stappen om naar huis te gaan. Op het moment dat zij in haar auto wilde stappen, dook er een man op die haar bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij dwong haar terug te gaan naar de supermarkt om geld te halen. Ook een 20-jarige medewerker werd door een tweede dader gedwongen de supermarkt in te gaan. Nadat de twee daders hun buit (een onbekend geldbedrag) bemachtigd hadden, gingen zij er vandoor. Zij lieten hun slachtoffers achter in de supermarkt. Deze alarmeerden de hulpdiensten. Kort na de overval zagen getuigen een felrode auto met hoge snelheid over de Laak, richting Meerkerk rijden. Mogelijk was dat de vluchtwagen van de twee overvallers. Achter deze wagen reed een zwarte personenauto. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze zwarte auto. Ook anderen die iets verdachts gezien hebben rond het tijdstip van de overval, worden verzocht contact op te nemen met de politie, afdeling recherche district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERDACHT VAN VERNIELING
GORINCHEM De politie heeft op donderdag 5 januari een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Een 51-jarige man uit Gorinchem sprak de verdachte op de openbare weg aan in de Prinses Margrietstraat. De 51-jarige deed dit omdat de verdachte de vriendin van zijn dochter al een tijdje zou lastig vallen. De 51-jarige zou hebben gezien hoe de man zich ophield nabij de woning van de vrouw (38). Toen de 51-jarige hem daarop aansprak, werd de verdachte agressief. Hij schopte meerdere keren tegen de auto en vernielde een buitenspiegel. Ook bedreigde hij de 51-jarige en daagde hem uit te vechten. Buurtbewoners kwamen op straat. De politie werd gebeld die de man insloot. De 51-jarige man heeft aangifte van vernieling gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

RUZIE
HARDINXVELD-GIESSENDAM - De politie heeft donderdagmiddag 5 januari vier mannen van 17, 36, 47 en 48 jaar aangehouden op het erf van een woning aan de Koningin Wilhelminalaan. Laatste twee verdachten zijn broers die een fikse ruzie kregen waarna de twee anderen -werknemers - zich ook mengden in de ruzie. Er werden diverse vernielingen gepleegd. Ook zaten ze elkaar achterna met een ijzeren buis en werden bedreigingen geuit. De 36-jarige raakte gewond aan zijn been. Hij werd achterna gezeten door een tractor met daarop een hooivork. Een van de stalen pinnen verwondde zijn been. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tijdens het verblijf in de cel werd de 48- jarige man onwel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige verdachten zijn na verhoor heengezonden. De broers hebben al geruime tijd ruzie met elkaar. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

DRIETAL GESNAPT VOOR PESTERIJEN
SLIEDRECHT Drie jongens van 14 (2x) en 15 jaar uit Sliedrecht hebben tegenover de politie bekend dat ze bij een woning aan de De Genestetstraat met drop tegen rolluiken hebben gegooid en belletje hebben geleld. Ook bekenden ze in november/december 2005 twee keer eieren tegen de ramen van de woning te hebben gegooid. Ze zouden dit met nog meer jeugd hebben gedaan.
De baldadigheid/pesterijen kwamen aan het licht toen de 61-jarige bewoner van het pand aan de De Genestetstraat op 4 januari j.l. aangifte deed van openlijke geweldpleging/ vernieling. De man en ook buurtbewoners waren al enige tijd het doelwit van vernielingen. Er werden dan dingen tegen huizen gegooid. Op woensdagavond 4 januari werd een van de 14-jarige gesnapt in de achtertuin en overgedragen aan de politie. De andere twee volgden op donderdag 5 januari. De politie in Sliedrecht stelt een onderzoek in naar de groep jeugd.

SNELHEIDSCONTROLE BIJ WEGWERKZAAMHEDEN
SLIEDRECHT - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van Politie Zuid-Holland-Zuid voert de komende tijd regelmatig snelheidscontroles uit op het traject A15 Sliedrecht - Gorinchem en A15 Gorinchem - Sliedrecht. De controles vinden plaats op de weggedeelten waar wegwerkzaamheden plaats vinden. Ter hoogte van deze werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. Het overschrijden van de snelheid bij wegwerkzaamheden wordt zwaarder bestraft dan andere snelheidsovertredingen. Overschrijding van de maximumsnelheid met minder dan 10 km/u kost de hardrijder 55. Dit bedrag kan oplopen tot enkele honderden euro's. Bij overschrijding van de maximumsnelheid van meer dan 50 km/u, moet de overtreder zijn rijbewijs inleveren.

CONTROLE
LEERDAM - Tijdens een verkeerscontrole hebben leden van het zogenaamde biketeam van de politie 23 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor fietsen in het voetgangersgebied, fietsen in strijd met gesloten verklaring en verkeerd parkeren. Zij hielden de controle op donderdag 5 januari 2006 van 09.00 tot 15.30 uur. Veel overtreders verklaarden dat zij het wel wisten dat ze in overtreding waren, maar dat dit een gewoonte was geworden.

HENNEPKWEKERIJ
SLIEDRECHT- In een woning in de Sperwerstraat hebben politieagenten een professionele in werking zijnde hennepkwekerij met 900 jongen plantjes aangetroffen. De vondst werd gedaan op donderdag 5 januari 2006. De stroom werd illegaal afgetapt. De plantjes en toebehoren zoals lampen en ventilatoren zijn in beslag genomen en direct vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.De woning was onderverhuurd. De politie is op zoek naar de eigenaar. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip.

BEDRIJFSONGEVAL
SLIEDRECHT- Tijdens een bedrijfsongeval bij een scheepswerf aan de Industrieweg is een 52-jarige man uit Sliedrecht bewusteloos geraakt. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 5 januari 2006 omstreeks 09.10 uur. De man was tijdens laswerkzaamheden aan het werk met een luchtdrukapparaat. Door nog onbekende oorzaak sprong dit apparaat uit elkaar en kreeg de man dit apparaat tegen zijn slaap. Hij raakte daardoor bewusteloos. Ambulancepersoneel stabiliseerde de man en brachten hem per ambulance over naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat de man een lichte hersenschudding had opgelopen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Op donderdagavond 5 januari 2006 omstreeks 23.25 uur is op de Thorbeckelaan een 65-jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (285 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ALBLASSERDAM- Op vrijdagochtend 6 januari 2006 01.00 uur is op de Parallelweg een 25- jarige man uit Alblasserdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (330 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

PAPENDRECHT- Op vrijdagochtend 6 januari 2006 is omstreeks 02.10 uur op de Randweg een 45-jarige man uit Papendrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (260 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GORINCHEM- Op vrijdagochtend 6 januari 2006 omstreeks 04.00 uur is op de Wijdschildlaan een 26-jarige man uit Leerdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (300 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HARDLEERS
GORINCHEM- Op vrijdagochtend 6 januari 2006 omstreeks 00.05 uur is op de Nieuwe Wolpheresedijk een 22-jarige man uit Veen door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. Kort daarvoor was de man dronken aangetroffen op de Nieuwe Wolpherensedijk. Zijn auto stond bij de benzinepomp. Politieagenten namen de man mee naar het politiebureau waar hij door een vriend werd opgehaald. De agenten waarschuwden de man dat hij niet moest gaan rijden. De man ging toch naar zijn auto en reed weg. Daarop werd hij aangehouden. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (550 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK IN CAFE
PAPENDRECHT- Op vrijdagochtend 6 januari 2006 is tussen 01.30 en 03.40 uur ingebroken in een café aan de Jan van Gooijenstraat. Men is via een luchtkoker op het dak binnen gekomen. Nadat een tussendeur werd opengebroken kon men in het cafégedeelte komen. Daar werden 2 gokkasten opengebroken en het geld eruit gehaald. Ook werd nog wat kleingeld uit de kassa gehaald. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.