Politie Zuid-Holland-Zuid

06/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-01-2006 o Persberichten District I

BRANDSTICHTER MELDT ZICH
DORDRECHT De politie heeft op donderdag 5 januari een 51-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van brandstichting. De man had in de nieuwjaarsnacht een schuur in brand gestoken aan de Jan van Goyenstraat. De schuur brandde volledig uit. De brandweer bluste de brand. De 79-jarige bewoner deed aangifte. Hij wist op tijd nog zijn invalidenvoertuig uit de brandende schuur te halen.

De 51-jarige verdachte belde op donderdagavond 5 januari met de politie en bekende brand te hebben gesticht. Hij had naar eigen zeggen brand gesticht bij de verkeerde persoon en kon dit niet verkroppen. Hij werd in een woning in de Jan van Goyenstraat aangehouden. De verdachte had brand willen stichten in de schuur van een bewoner die hij verdacht van discriminatie. Dit was niet de 79-jarige gedupeerde.

VERDACHT VAN GEVEN KOPSTOOT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 5 januari op vrijdag 6 januari een 19-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden in een horecagelegenheid aan de Wijnstraat. De verdachte zou een ander persoon een kopstoot hebben gegeven. De portiers droegen de verdachte over aan de politie. Hij werd ingesloten. Degene die de kopstoot zou hebben gekregen, heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Hij wordt verzocht zijn identiteit kenbaar te maken en op het politiebureau langs te komen.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT - Tijdens een alcoholcontrole op donderdagmiddag en avond 5 januari 2005 hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 3 bestuurders bekeurd die te veel hadden gedronken.

Op de Baanhoekweg werd omstreeks 16.30 uur een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden. In het bureau blies hij ruim boven de streep (320 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden.

Op de Weeskinderdijk Beneden werd omstreeks 19.00 uur een 35-jarige man uit Utrecht aangehouden. In het bureau blies hij net boven de streep (250 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden.

Op de Weeskinderdijk Beneden werd omstreeks 19.15uur een 56-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel aangehouden. In het bureau blies zij ruim boven de streep (330 ugl). Na verhoor is zij met een rijverbod heengezonden.

CONTROLE
DORDRECHT - Tijdens een controle op donderdagavond 5 januari 2006 in de binnenstad van Dordrecht hebben politieagenten 20 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 12 fietsers en 3 bromfietsers die geen of defecte verlichting hadden en 5 keer voor het rijden tegen de rijrichting.