Politie Gelderland-Midden

Velp - Passantenonderzoek overval juwelier

Publicatiedatum: 6-1-2006 12:41:34

Op donderdagavond 5 januari jl. is er in verband met de overval op een juwelierszaak in Velp, door de recherche een passantenonderzoek gehouden op de Arnhemse straatweg en op de Nordlaan in Velp (mogelijke vluchtroute overvallers). Passanten werd gevraagd of zij ten tijde van de overval, precies twee weken geleden, ook langs deze plek gekomen zijn. En of zij zich bijzonderheden over de dag van de overval kunnen herinneren. Op dit moment valt nog niet te zeggen of het passantenonderzoek veel tips heeft opgeleverd.
Bij de overval op 22 december, tussen 19.45 en 20.30 uur, werden de aanwezigen klanten en medewerkers bedreigd met vuurwapens. Er vielen geen gewonden. De vier overvallers gingen er vandoor met horloges merk Breitling en gouden sieraden. Volgens getuigen zou het gaan om vier mannen met een getinte huid, hun gezichten waren echter bedekt. De door de overvallers gebruikte auto, een donkerblauwe Audi 80, blijkt op 21 december gestolen te zijn in Rotterdam. De auto werd door de overvallers in brand gestoken en achter gelaten op de parkeerplaats van Vitens aan de Zaalboslaan in Arnhem. Vermoedelijk zijn ze daar in een ander voertuig overgestapt.
Door de politie werd al eerder een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de uitgebrande auto en in de omgeving van de juwelierszaak.
Eventuele getuigen die nog niet benaderd zijn door de politie, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Velp, via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---