Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Straatrover aangehouden na uitzending van Ter Plaatse / Marius Bauerplantsoen (06/01/2006)

Afgelopen woensdagavond werd een 42-jarige verdachte aangehouden als verdachte van een straatroof die hij op 15 december zou hebben gepleegd. De verdachte zou op het Marius Bauerplantsoen onder bedreiging van een vuurwapen onder andere de bankpas en een pincode hebben buitgemaakt. In de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland werd de foto van de verdachte getoond terwijl hij bezig was om geld op te nemen bij een geldautomaat. Naar aanleiding van deze opname werd de man herkend en kon hij woensdagavond worden aangehouden. De verdachte wordt vandaag voorgeleidbij een officier van justitie. Hieronder het persbericht van vrijdag 16 december 2005: Getuigen gezocht: Straatroof met vuurwapen / Marius Bauerplantsoen In de nacht van woensdag op donderdag rond halféén is een 20-jarige vrouw op het Marius Bauerplantsoen onder bedreiging van een vuurwapen beroofd.

De straatrover bedreigde de vrouw en dwong haar diverse spullen af te geven. Het slachtoffer raakte niet gewond. Na de beroving vluchtte de dader in de richting van de Derkinderenstraat.

De wijkteamrecherche van het August Allebeplein is op zoek naar getuigen die voor- tijdens of na de straatroof iets verdachts in de omgeving van het Marius Bauerplantsoen ter hoogte van het fietsviaduct hebben gezien.