Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Vermist jongetje aangetroffen in water / Lijnbaansgracht (06/01/2006)

Donderdagavond rond kwart over negen werd in het water van de Lijnbaansgracht het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste Waez Geldoon. Een voorbijgangster zag iets in het water drijven waarvan in eerste instantie niet goed te zien was of dit een pop of iets anders betrof. Nadat politiemensen een onderzoek hadden ingesteld bleek het om het stoffelijk overschot te gaan van het driejarige jongetje. Rechercheurs van Bureau Zedenpolitie (Voorheen Bureau Sociale Jeugd- en Zedenpolitie) die het onderzoek uitvoerden in deze vermissingszaak stelden vast dat er geen sprake was van een misdrijf.

Vanaf het moment dat de vermissing werd gemeld op donderdagavond 1 december heeft er een uitgebreid onderzoek plaatsgevonden. Behalve een zoekactie waarbij ook een helikopter werd ingezet vond er een buurtonderzoek plaats, zijn duikers ingezet is er gedregd en is er met speciale honden op het water gezocht. Ook is er aandacht aan deze vermissing besteed in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland.

Hieronder het persbericht van 2 december 2005: Opsporing verzocht: Somalisch jongetje (3 jaar) nog steeds spoorloos / Amsterdam-Amstelland Donderdagavond rond acht uur, ontsnapte het driejarige jongetje Waez GELDOON aan de aandacht van zijn moeder in de omgeving van de Elandsgracht. Sindsdien ontbreekt van de peuter elk spoor. De politie zette direct diverse eenheden in waaronder een speurhond. Ook de politiehelikopter ondersteunde de zoekactie. Omdat de plaats van verdwijning vrij dicht bij het water van de Nassaukade lag, werd ook de hulp ingeroepen van de brandweer die met een duikteam de gracht miniteus afzocht.

Tot op heden ontbreekt elk spoor van het kind. Waez Geldoon was op het moment van verdwijnen gekleed in: - rood jasje - groene muts met witte streep - groene shawl - blauw spijkerbroekje - blauwe laarsjes Opvallend is dat Waez geen voortandjes heeft.