Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Avondwinkel en tabakszaak overvallen / Jan Evertsenstraat / Sam van Houtenstraat (06/01/2006)

Donderdagochtend en nacht werden twee winkels overvallen aan de Jan Evertsen- en de Sam van Houtenstraat. In beide gevallen wisten de daders te ontkomen met een onbekend geldbedrag. In de Sam van Houtenstraat raakte een 76-jarige man lichtgewond toen hij door de rovers tegen de grond werd gesmakt.

Sam van Houtenstraat Een 76-jarige man raakte donderdagmorgen rond halfacht lichtgewond bij een overval op een tabakswinkel aan de Sam van Houtenstraat. Het slachtoffer vergezelde de eigenaresse die de zaak opende. Binnengekomen werd het tweetal verrast door twee knapen die met veel geweld de zaak instormden, de man tegen de grond smakten en geld eisten. Eén en ander ging met veel verbaal geweld gepaard. De rovers gingen er vervolgens vandoor met een onbekende buit en zijn sindsdien spoorloos.

Jan Evertsenstraat In de Jan Evertsenstraat werd vannacht een avondwinkel overvallen. Rond één uur kwamen twee mannen de winkel binnen. De één trok een mes de ander een vuurwapen. De in de winkel aanwezige medewerkers en klanten werden bedreigd en er werd geld geëist. Vervolgens vertrokken de overvallers met onbekende buit. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor.