Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

06 januari 2006

Putten - Getuigenoproep doorrijden na aanrijding

Op de Halvinkhuizerweg, tussen de Ambachtstraat en de Lage Engweg, vond er op donderdag (05-01) rond 14.00 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's. Toen een 32-jarige automobiliste uit Putten werd gepasseerd door een tegenligger raakten de autospiegels elkaar. De onbekende automobilist heeft zijn gegevens niet bekend gemaakt en reed door. Hij reed in een VW, type Golf, kleur grijs. De politie zoekt ook nog contact met de bestuurder van een zwarte personenauto die waarschijnlijk getuige is geweest van de aanrijding. Deze bestuurder en eventuele andere getuigen, kunnen bellen via 0900 8844.

Harderwijk - Overlast jongeren beboet

Nav klachten heeft de politie op donderdagavond (05-01) aan vier jongeren uit Harderwijk een boete uitgereikt. Het viertal zorgde voor overlast in een parkeergarage aan de Scheepssingel. Tevens werden de ouders in kennis gesteld van de gang van zaken.

Hattem - Drankrijder

Een 41-jarige automobilist uit Hattem bleek bij een politiecontrole op donderdag (05-01) rond 23.20 uur op de Konijnenbergerweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 promille. De politie maakte proces-verbaal op.

Vaassen - Inbraak kledingzaak

Van donderdag op vrijdag (05/06-01) werd er ingebroken in een kledingwinkel aan de Dorpsstraat. De dader kwam binnen door het vernielen van de voordeurruit met een steen. Een pinapparaat werd beschadigd. Ontvreemd werd een kassa met een onbekend geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.

Ermelo - Doorrijden na aanrijding

Een onbekende bestuurder van een bestelauto liet op vrijdag (06-01) rond 02.15 uur een spoor van vernielingen achter op de Horsterweg. In een bocht naar rechts had de automobilist de macht over het stuur verloren. Hij reed over een afstand van zo'n 30 meter door de heg, ploegde door de voortuin en nam en passant een deel van de palissadeblokken en stenen mee uit de oprit. Na het raken van een stoeprand op de Horsterweg verdween de auto in de richting van het centrum. De auto werd even later aangetroffen op een parkeer- plaats aan de Enk. Aan de hand van het kenteken, de bestelauto bleek op naam van een bedrijf te staan, stelt de politie een onderzoek in naar de bestuurder. De politie is dan ook nog op zoek naar mensen die duidelijkheid over de bestuurder kunnen geven die de aanrijding veroorzaakte.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --