Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

Politiedistrict Apeldoorn

6 januari 2006

Apeldoorn - even niet gezien

Op de Gildenlaan ter hoogte van de Eglantierlaan vond donderdagavond een aanrijding plaats waarbij twee auto's moesten worden weggesleept. Een 79-Apeldoornse reed omstreeks 19.10 uur over de Gildenlaan en meende zich te hebben verreden. Toen zij haar auto bij de Eglantierlaan keerde en wegreed, zag zij de auto van een 23-jarige plaatsgenoot over het hoofd. De vrouw was door het gebeurde dusdanig aangeslagen, dat voor haar slachtofferhulp werd geregeld.

Apeldoorn - onder invloed

Een 33-jarige automobilist uit Willemstad (N-Br) is donderdagavond bekeurd omdat hij onder invloed reed. Agenten controleerden de man rond 21.00 uur op de Laan van Spitsbergen. De ademanalyse aan het politiebureau gaf 0.8 promille aan en met een boete en een rijverbod verliet de man het politiebureau.

Loenen- auto weg na inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een woning aan de Wiekelaar. De dieven kwamen binnen na het forceren van het slot van een deur en hebben onder meer de sleutels van de auto gevonden. Deze, een grijze VW Golf Fsi, gektentekend 94-RR-TF werd door de dieven meegenomen.

Apeldoorn - aanhouding na vernielen ruit

De politie heeft vannacht (6/1) een 21-jarige jongeman uit Nunspeet aangehouden voor vernieling van een ruit van een bedrijf aan de Hoofdstraat. De melding werd rond 01.45 uur gedaan en de veroorzaker had inmiddels de benen genomen. Dankzij een getuige kwam de politie de verdachte op het spoor en hield hem even later in een horecazaak aan, waar hij zich verstopt had. Hij is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn- minibike van de weg gehaald

Een motoragent heeft donderdag even na het middaguur tijdens zijn surveillance een 12-jarige jongen op een minibike aangetroffen op de Kobaltstraat. Deze gemotoriseerde kleine brommertjes worden steeds vaker op de openbare weg aangetroffen en dit is absoluut verboden. Ondanks ernstig bezwaar van de moeder heeft de politie het voertuigje in beslag genomen en wordt er over de strafafhandeling contact met het Openbaar Ministerie opgenomen. Verleden jaar heeft de politie Noord- en Oost-Gelderland al gewaarschuwd voor het gevaar van deze populaire brommertjes op de openbare weg.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --