Gemeente Westerveld

5-1-2006
Gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart

Op 7 maart vinden de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen plaats. Kort dag voor de politieke partijen om u te informeren over wat zij de komende vier jaar voor u in petto hebben. We zullen u de komende tijd attenderen op de mogelijkheden die er zijn om kennis te nemen van de partijprogrammaâs. Bijvoorbeeld via een stemwijzer op onze website.

Stemwijzer
Deze stemwijzer kan u vanaf 18 januari raadplegen tot aan de verkiezingsdag 7 maart. U vindt hier 25 stellingen waar de partijen onderling over van mening verschillen. Een andere nieuwe ontwikkeling is dat u op elk gewenst stembureau in Westerveld uw stem kan uitbrengen. Op 7 maart wordt een verkiezingsavond gehouden, waar de uitslagen van de verkiezingen bekend worden gemaakt.

Forumavond
Op woensdag 22 februari nemen de partijen deel aan het verkiezingsforum in het Dingspilhuus in Diever, aanvang 20.00 uur. Het opkomstpercentage is in onze gemeente altijd een van de hoogste van Drenthe. Die uitdaging willen we samen met u weer aangaan. Kom dus naar dit forum en laat uw stem horen.

Fractievergaderingen
Maar ook kunt u nu al in contact kunt treden met de verschillende partijen. Of, bezoek eens een openbare fractievergadering. Ga de discussie eens aan over de verschillende standpunten. Een politieke partij kan niet zonder de inbreng van de personen die zij vertegenwoordigen. Ook kritiek hoort daar bij. Hoe kan het beter of anders in uw beleving?

Data openbare fractievergaderingen:

* CDA: maandag 23 januari, aanvang 20.00 uur in Dorpshuis âhet Dingspilhuusâ.

* VVD: maandag 23 januari, aanvang 20.00 uur in de Roskam in Uffelte.

* Progressief Westerveld: maandag 23 januari in het voorhuis van het gemeentehuis, aanvang 20.00 uur.

* PVDA: vergadert de woensdag voorafgaand aan de eerste raadsvergadering van de maand, en de dinsdag voorafgaand aan de laatste raadsvergadering van de maand. Aanvang 20.00 uur in het Voorhuis van het gemeentehuis.

* Gemeentebelangen: 23 januari, 9 februari in het voorhuis van het gemeentehuis, aanvang 20.00 uur.