Ingezonden persbericht


Tibco lanceert portalbuilder 5

Portal-oplossing betaalbare manier voor ontsluiten van datasilo's; bevordert gebruik SOA

Rotterdam, 6 januari 2006 ­ TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt, kondigt de beschikbaarheid aan van PortalBuilder 5, dat klanten wereldwijd voorziet van verbeteringen en een kosteneffectieve aanpak van portal-oplossingen die de kracht van een service-oriented architecture (SOA) benutten.

Meer dan ooit is de portal de spil en het gezicht van een soa, die klanten helpt vlugger en reactiever te worden door goed getimede, gepersonifieerde en relevante informatie. PortalBuilder 5 geeft grote organisaties een eenvormige presentatielaag voor een SOA. Het 'consumeert' diensten en integreert niet-SOA-applicaties en content gemakkelijk, waardoor samengestelde applicaties mogelijk worden die op een efficiënte manier de juiste dingen tonen aan de juiste mensen op het juiste moment.

"De beschikbaarheid van TIBCO PortalBuilder 5 versterkt onze veelomvattende servicegeoriënteerde strategie door het 'gezicht' van SOA te versimpelen", zegt Ram Menon, senior vice president, Worldwide Marketing, TIBCO. "Onze focus op gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning van standaarden heeft geresulteerd in een kosteneffectief portal-platform waarmee bedrijven snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden met gerichte, samengestelde applicaties."

TIBCO PortalBuilder 5 geeft klanten een flexibele, configuration-driven interface waarmee op maat gemaakte programmacode (bijna) niet meer nodig is. Dit bespaart tijd en geld bij het opzetten van portals. De intuïtieve interface van TIBCO PortalBuilder 5 reduceert ook IT-bottlenecks doordat het gedelegeerd beheer makkelijker maakt, waardoor business-gebruikers een actievere rol kunnen spelen bij het ontwikkelen, het opzetten en het beheer van portals. Daar komt bij dat klanten door de verbeterde mogelijkheden van PortalBuilder sneller en tegen lagere kosten voordelen kunnen behalen van hun SOA omdat het verwerken, samenstellen en vervolgens leveren van services aan gebruikers in en buiten de onderneming makkelijker is geworden.

De nieuwste versie van TIBCO's portal-technologie is gebaseerd op diverse belangrijke standaarden, waaronder de Java Specification Request 168 ­ een Java API voor portlet interoperabiliteit ­ en Web Services for Remote Portlets (WSRP). Dit maakt een naadloze integratie van inhoud en applicaties mogelijk, evenals de verwerking en samenvoeging van portlets met andere WSRP-compliant portal-oplossingen. Daarnaast ondersteunt TIBCO PortalBuilder 5 een breed scala aan infrastructuurcomponenten, zoals servlet engines, database servers en andere infrastructurele technologie voor heterogene omgevingen.

TIBCO PortalBuilder 5 werkt naadloos samen met TIBCO's uitgebreide integratie- en business proces management-oplossingen, evenals met TIBCO General Interface (GI), waardoor klanten maximaal voordeel kunnen halen uit de mogelijkheden van deze oplossingen binnen een portal-omgeving. De krachtige combinatie van TIBCO PortalBuilder en TIBCO GI ­ een AJAX-gebaseerde oplossing voor het ontwikkelen van rich internet applicaties ­ biedt klanten de meest geavanceerde rich portal van dit moment. Samen maken deze technologieën een zeer interactieve gebruikerservaring mogelijk, waardoor klanten samengestelde, rich applicaties kunnen ontwikkelen en gebruiken binnen hun portals.

"TIBCO PortalBuilder is een effectief, gebruiksvriendelijk platform dat UTi-werknemers wereldwijd toegang geeft tot bedrijfsinformatie, -applicaties en ­processen," zegt Tom Wilkinson, vice president van Global IT Applications. "Wij zijn erg blij met de verbeteringen van TIBCO's portal-technologie en de interoperabiliteit met General Interface, evenals met de mogelijkheden om ons bedrijf te laten groeien. Zo kunnen wij uiteindelijk onze klanten beter bedienen."

Bezoek voor meer informatie over TIBCO PortalBuilder, TIBCO GI of TIBCO's integratie- en business proces management-oplossingen www.tibco.com.

Over TIBCO:
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en flexibeler en efficiënter te werken. TIBCO levert Real-Time Business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65,
cindy@l-dj.nl