Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Twello - Drankrijder

Een 41-jarige automobilist uit Deventer bleek bij een politiecontrole op vrijdag (06-01) rond 00.10 uur op de Rijksstraatweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 promille. De politie maakte proces-verbaal op.

Teuge - Rijden met ontzegging

De politie controleerde op vrijdag (06-01) rond 01.55 uur op de Rijksstraatweg een 32-jarige bromfietser uit Apeldoorn. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Zijn voertuig werd bij het politiebureau gestald en de man kreeg een proces-verbaal.

Zutphen - Man treft inbreker in zijn auto aan

Toen een 22-jarige man op vrijdag (06-01) rond 01.50 uur in zijn auto stapte zat er al iemand op de bestuurdersplaats. Het incident vond plaats op de Polsbroek. De eigenaar bedacht zich geen moment en werkte de ongewenste gast uit de auto. Na een korte worsteling rende de man weg in de richting van de Polsbroek-passage. Hij had zich de toegang tot de auto verschaft dmv het inslaan van een ruit. Signalement verdachte; 25-30 jaar oud, 1.80-1.85 m lang, slank postuur, snor en donker haar. Hij was gekleed in een rode trui, zwarte broek/jas/muts.

Zutphen - Schoorsteenbrand In een woning aan de Mulderskamp ontstond op donderdag (05-01) rond 21.30 uur een schoorsteenbrand. De politie heeft de bewoners, waaronder een slapend kind op de bovenverdieping, in veiligheid gebracht. Door snel ingrijpen van de bewoner bleef het bij een beginnende brand. Ondanks het feit dat de schoorsteen recentelijk was geveegd, trof de brandweer nog het nodige roet aan.

Zutphen - 9 fietsers zonder goede verlichting Bij een verlichtingscontrole op donderdag (05-01) rond 07.15 uur op de Emmerikseweg / Gerard Doustraat heeft de politie aan 9 fietsers een boete uitgereikt ivm defecte cq niet werkende fietsverlichting.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District IJsselstreek

Nadere informatie: Politievoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52