PERSBERICHT - 2006-01-06

SGR ontkent akkoord 'constructies' Langhout

De Stichting Garantiefonds Reisgelden ontkent aan Peter Langhout Reizen toestemming te hebben gegeven voor constructies die tot doel hebben de beëindiging van het SGR-deelnemerschap van Langhout te omzeilen. Dat meldt de SGR op haar website. Langhout had dat donderdagavond in een persbericht bekend gemaakt.

De letterlijke tekst op de SGR-website luidt als volgt:

'Anders dan Langhout beweert heeft SGR aan Langhout geen toestemming gegeven voor constructies die tot doel hebben de beëindiging van het SGR-deelnemerschap van Langhout te omzeilen'.

'Voor boekingen gedaan vanaf 5 januari 2006 geldt het volgende: Consumenten die rechtstreeks bij Langhout een reis uit het assortiment van de Langhout-groep boeken, en dus een reisovereenkomst sluiten met Peter Langhout Reizen BV, hebben op deze overeenkomst geen SGR-garantie. De consument draagt zelf het risico van een eventueel faillissement van Langhout'.

'Consumenten die een reis boeken bij een SGR-deelnemer, en dus een reisovereenkomst sluiten met die SGR-deelnemer, hebben wel SGR-garantie, ook al is de reis afkomstig uit het assortiment van de Langhout-groep. Het risico van een eventueel faillissement van Langhout berust bij de SGR deelnemer'.

Aldus de mededeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Lees ook: SGR-garantie Langhout via Dentours