Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 6 januari

Alkmaar, 06-01-2006 o 14.17 uur

Verkeerscontrole

Schagen, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagmiddag werd een controle gehouden bij de stoplichten op de kruising Havenstraat Westerweg (N245) in Schagen. Drie bestuurders van personenautos reden door het rode licht. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. In gevolge de herziening van de boetebedragen kost een dergelijke bekeuring nu 130 euro.

Den Helder, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagmiddag werd een rijdende controle gehouden in Den Helder. Hierbij kregen tien bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet handsfree bellen.

Alkmaar, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagmiddag werd een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. De controle was met name gericht op opgevoerde bromfietsen. In totaal werden 41 bekeuringen uitgeschreven. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor opgevoerd rijden (15x), te veel geluid (5x) en diverse technische gebreken. Aan de controle deden 11 politiemensen mee.

Alkmaar, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagavond werd op het Scharlo in Alkmaar een verlichtingscontrole gehouden die gericht was op (brom)fietsers. In totaal bleken 33 bestuurders met defecte verlichting te rijden. Zij kregen een bekeuring.

Alcoholcontrole

Den Helder, vrijdag 6 januari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur werd op de Krugerstraat in Den Helder een 23-jarige inwoner van Den Helder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Beroving: politie zoekt getuigen

Heerhugowaard, zaterdag 31 december 2005

Op zaterdagmorgen werd een 21-jarige Heerhugowaarder mogelijk het slachtoffer van een beroving op het Raadhuisplein in zijn woonplaats. De man had die avond een Oudejaarsborrel op zijn werk gehad en was daarna met collegas naar een café aan het Raadhuisplein gegaan. Vervolgens had hij nog wat gegeten en kon hij zich nog vaag herinneren dat hij door een groepje mannen was gevolgd. Het slachtoffer verkeerde echter onder invloed van alcohol en toen hij de volgende ochtend thuis kwam, bleek zijn portemonnee te zijn verdwenen. Ook bleek een stuk van een tand afgebroken te zijn en een tweede los te zitten. Verder had hij diverse schaafwonden in zijn gezicht. Mogelijk is de man mishandeld en overvallen. De politie Heerhugowaard zoekt getuigen van deze (mogelijke) overval. De politie Heerhugowaard is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal atrief).

Aanrijding met letsel

Bovenkarspel, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 16.25 uur raakte een 58-jarige vrouw uit Bovenkarspel gewond bij een aanrijding op de kruising La Reinelaan-Korenmolenlaan in Bovenkarspel. De vrouw fietste op de Korenmolenlaan en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een van links komende taxibus, bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Hauwert. Het slachtoffer liep vermoedelijk een gebroken heup op en moest voorbehandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Alkmaar, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur raakte een 52-jarige vrouw uit Den Burg gewond bij een aanrijding op de Johanna Naberstraat in Alkmaar. De vrouw liep achter een geparkeerd staande auto langs. Juist op dat moment reed de 44-jarige en uit Alkmaar afkomstige bestuurster achteruit. Het slachtoffer klaagde over last aan haar been en werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Den Helder, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 19.45 uur raakte een 16-jarige jongen uit Den Helder gewond bij een eenzijdig ongeval op de Van Foreestweg in zijn woonplaats. De jongen reed op een bromfiets en kwam door onbekende oorzaak met zijn voorwiel tegen een stoeprand. Hierdoor kwam hij ten val en raakte in de berm een paaltje. De jongen is voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hier werd hij ter observatie opgenomen. Een 15-jarige jongen, eveneens afkomstig uit Den Helder, die achterop zat, liep geen letsel op.

Hoorn, vrijdag 6 januari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 08.25 uur raakte een 58-jarige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising Berkhouterweg-Dampten in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets over de Berkhouterweg en kreeg op de kruising geen voorrang van een 53-jarige vrouw uit Hoorn in een personenauto. De bromfiets kwam ten val en brak daarbij vermoedelijk een of meerdere ribben. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Belediging

Alkmaar, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 20.05 uur werd op de Geesterweg een 14-jarig meisje uit Heerhugowaard bekeurd omdat zij geen licht op haar fiets had. Nadat zij de politiemensen voor NSB-ers had uitgemaakt werd zij aangehouden. Hierbij verzette zij zich door naar een van de politiemensen te trappen. Ook werden de agenten uitgemaakt voor kankerhoeren en vuile snollen. Het meisje kreeg een proces-verbaal wegens belediging. Haar ouders werden gebeld om haar van het politiebureau op te komen halen.

Gewapende overval

Heerhugowaard, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 20.50 uur stond een 31-jarige Heerhugowaarder geld te pinnen bij de Middenwaard in zijn woonplaats. Juist toen hij geld had gepind, werd hij bij zijn hals gegrepen en kreeg hij een pistool op zijn hoofd gericht. Toen het slachtoffer een afwerende beweging maakte, voelde hij dat het om een plastic neppistool ging. Direct daarna kwam een auto langsgereden. Dit was voor de overvaller reden genoeg om op de vlucht te gaan. Het ging om een man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, lengte 1,90 meter. Hij had een blanke huidskleur en was gekleed in een zwart bomberjack en een zwarte bivakmuts.

Brand in hennepplantage

Bergen, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 22.00 uur bleek er brand te woeden in een zomerwoning achter een woning aan de Jan Apeldoornweg in Bergen. De brandweer uit Bergen kwam ter plaatse om de uitslaande brand te blussen. Nadat de brand was geblust werd in de zomerwoning een hennepplantage aangetroffen met tweehonderd planten en de benodigde apparatuur (pompen, lampen, filters, ventilatoren e.d.). De brand was vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de elektrische installatie. Door NUON werd een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat er stroom buiten de meter om werd betrokken. De 42-jarige bewoner meldde zich aan het politiebureau in Alkmaar. Hier werd hij aangehouden en voor nader verhoor vastgezet. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen.

Poging diefstal auto

Zwaag, donderdag 5 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.50 uur werd de bewoner van een pand aan de Factorij in Zwaag wakker van geluiden op straat. Toen hij ging kijken zag hij dat twee mannen bezig waren zijn bestelbus open te breken. De inbrekers zagen echter dat er in een woning licht aanging en gingen er vandoor. Uit de auto werd niets ontvreemd.

Bedrijfsinbraak

Medemblik, vrijdag 6 januari 2006

Op vrijdagmorgen werd omstreeks 02.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Medemblik. De inbrekers kwamen het pand binnen door een steen door een raam van het kantoorgedeelte te gooien. Uit het kantoor werden computers en flatscreens ontvreemd.

Huisvredebreuk

Schagen, vrijdag 6 januari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.35 uur werd in Schagen een 38-jarige man aangehouden wegens huisvredebreuk. De man was getrouwd geweest. Na een scheiding was de woning aan de vrouw toegewezen. De man bleef de vrouw echter steeds volgen en kwam geregeld aan de deur waarbij hij zijn ex-vrouw meermalen bedreigde. Ook vanavond was hij de woning binnengekomen en weigerde hij te vertrekken. Door de gewaarschuwde politie werd de man met zachte dwang naar buiten gewerkt. Kort nadat de politie was vertrokken bleek hij er echter al weer te zijn. Hierop werd de man aangehouden voor huisvredebreuk. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbreker overlopen

Hoorn, donderdag 5 januari 2006
Op donderdagmorgen omstreeks 04.30 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Geldelozeweg in Hoorn gemorrel aan de voordeur. In de overtuiging dat het om een vriend ging die binnen probeerde te komen, liep hij naar de voordeur. Deze vloog plotseling open en in de deuropening stond een onbekende man. Toen deze de bewoner zag, ging hij er vandoor op een fiets. Bij onderzoek bleek de voordeur geforceerd te zijn.

Laatst gewijzigd 06-01-2006 14:18 | © Politie Noord-Holland Noord |