Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

6 januari 2006

Ulft - Bromfietser komt ten val

Op vrijdagochtend (6-1) rond 07.30 uur is er op de Buizerdweg in Ulft, ter hoogte van een bijenhoudervereniging, een bromfietser gevallen ten gevolge van een over de weg gespannen tuinslang. Doordat het nog donker was zag de bromfietser, een 39-jarige man uit Genderingen, de tuinslang te laat. Door zijn val heeft hij letsel opgelopen aan zijn linker elleboog en zijn -knie. Ook klaagde hij over hoofdpijn.

De Buizerdweg is gelegen aan de rand van de bebouwde kom en wordt veelvuldig gebruikt als uitvalsweg van de achtergelegen Vogelbuurt en door hondenbezitters, voor het uitlaten van hun viervoeter.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van het voorval of die iets hebben vernomen van de personen die deze tuinslang hebben gespannen. U kunt zich melden bij het politieteam Oude IJsselstreek via 0900-8844.

Beltrum - Vernielingen rond het Mariaplein

De politie stelt een onderzoek naar aanleiding van de vernielingen rond het Mariaplein in Beltrum . In de nacht van oud en nieuw (1-1) werd de grote ruit van het gebouw "de Witte Olifant" vernield en op het plein is een brandje gesticht. Verder lagen er op het hele plein grote hoeveelheden kapotte bierflesjes. In de nacht van zondag op maandag (2-1) is er een Abri, gelegen aan het Mariaplein, vernield. Alle ruiten zijn met straatklinkers uit het wegdek van het plein ingegooid. Verder werd het brandje weer aangestoken en zijn er een verkeersgeleidingspaal en een vuilnisbak opgegooid. Ook is er een bord vernield en de gemeente heeft het plein maandag (2-1) opgeruimd. Mensen die informatie hebben, kunnen eventueel via Meldpunt Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000) melding maken van hetgeen zij gezien hebben.

Terborg - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (6-1) een 47-jarige automobilist uit Harreveld aangehouden. De man werd omstreeks 01.15 uur op de Silvoldseweg gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1,1 promille. Hij heeft een rijverbod van 5 uur gekregen en een boete volgt.

Terborg - Diefstal uit fabriek

Aan de Akkermansbeekweg in Terborg is in de nacht van woensdag op donderdag (5-1) in een fabriek ingebroken. Men is binnengekomen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit twee kantoorruimten werden computers en beeldschermen ontvreemd. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --