Gemeente Albrandswaard


Inwoner van Rhoon ZAPper van Albrandswaard


Albrandswaard De gemeente Albrandswaard heeft de heer G. de Reus uit Rhoon voorgedragen als ZAPper van Albrandswaard. ZAP staat in dit geval voor ZwerfAfvalPakker en is een initiatief van Nederland Schoon. Wethouder Gerard Brussaard overhandigt vanmiddag om 18.00 uur, namens het gemeentebestuur, een oorkonde met bijbehorende speld aan de heer G. de Reus, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de bewonersvereniging en het bestuur van de VVE aan de A. van Hobokenstraat 8 in Rhoon.

De uitreiking van de speldjes door Nederland Schoon had in 2005 het karakter van een echte lintjesregen. Gemeenten konden hun meest fanatieke ZAPper voordragen om in aanmerking te komen voor een oorkonde en bijbehorende versierselen.

Het was voor ons niet moeilijk om iemand te vinden voor deze eretitel. Gerrit de Reus is zo iemand die Nederland Schoon voor ogen heeft. Hij is altijd bezig om de woonomgeving te verbeteren en is daarbij absoluut niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Sterker nog, hij organiseert als lid van het wijkforum Rhoon-Noord regelmatig momenten, waarbij de wijk wordt aangepakt en er aansluitend een sociaal gebeuren plaatsvindt zoals een barbecue. Ik vind het dan ook echt heel leuk dat ik juist aan Gerrit de Reus deze speld mag overhandigen.: Aldus wethouder Gerard Brussaard.