Dienstenbond CNV

Periodiek overleg bij Fortis ASR
06-01-2006

Aan het eind van vorig jaar vond er een kort periodiek overleg plaats bij Fortis ASR. Daar is gesproken over de CAO Fortis ASR, het pensioen, arbeidsongeschiktheid, Sociaal Plan.

Op het eind van het jaar wordt er altijd met Fortis ASR gesproken over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Dat is nu ook weer gebeurd. De CAO Fortis ASR was door niemand opgezegd en is dus stilzwijgend verlengd. Bij Fortis ASR is de CAO Verzekeringen van toepassing, maar daarnaast zijn er met bonden nog afspraken gemaakt over winstdeling, loongebouw en arbeidsvoorwaardekeuzesysteem. Die afspraken behoefden geen wijziging. In de CAO Verzekeringen is een afspraak gemaakt over pensioenen. Onderdeel daarvan is dat in de bedrijven zelf een afspraak wordt gemaakt met de ondernemingsraad hoe de flexibele aanvullingsregeling wordt ingevuld. Inmiddels is dit gebeurd en bent u op de hoogte gesteld van deze afspraak. Wij denken dat deze afspraak recht doet aan de bedoeling van de CAO-afspraak.

Met betrekking tot arbeidsongeschiktheid na de 1e 2 ziektejaren is het volgende afgesproken met de ondernemingsraad (hierover is in de CAO Verzekeringen geen afspraak gemaakt): de medewerker krijgt tot 80% aangevuld naar rato van het arbeidsongeschiktheidspercentage. Deze afspraak is bij andere financiële dienstverleners ook zo gemaakt en kan onze goedkeuring wegdragen. De effectiviteit van het Sociaal Plan is ook besproken. Er zijn 150 medewerkers boventallig verklaard. Twee medewerkers zijn in fase 2 terechtgekomen. De overige medewerkers hebben in fase 1 weer ander werk gevonden. 50% binnen Fortis en 50% daarbuiten. Het doel van het plan, namelijk bemiddelen van werk naar werk is gehaald en daar zijn wij blij om.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl). Na 1 februari 2006 zal dat Ahmed Kansouh zijn (a.kansouh@cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Wij rekenen op u!