Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (06/01)

TILBURG, 6 januari 2006

Politie op zoek naar jonge aanrander

TILBURG: De politie van het team Tilburg West is op zoek naar een nog onbekende jongen die de afgelopen twee avonden op de Professor Cobbenhagenlaan drie fietsende vrouwen heeft aangerand of dat probeerde te doen. Het zou gaan om een jongen van circa 14 tot 17 jaar die fietst op een donkerkleurige mountainbike.

Een 20-jarige Tilburgse fietste woensdagavond 4 januari jl. omstreeks 18.30 uur over de Professor Cobbenhagenlaan.Ter hoogte van de Waringinstraat werd ze rechts ingehaald door een fietser, die zeer dicht naast haar kwam rijden. De fietser wreef daarbij met zijn linkerhand over haar rechterbovenbeen en kneep in haar billen. Daarna reed hij weg. Volgens de aangeefster had dezelfde persoon dit bij haar eind vorig jaar op de Abdij van Averbodestraat ook al gedaan.

Donderdagavond 5 januari jl. kreeg de politie opnieuw twee meldingen van aanranding. Een 23-jarige Tilburgse verklaart dat omstreeks 21.20 uur eveneens ter hoogte van de Waringinstraat een knaap naast haar kwam rijden en onder haar rok voelde. Kort hierna meldde een 20-jarige vrouw dat een jongen die naast haar kwam rijden, een greep in haar linkerzak deed en daarna snel wegreed. Het slachtoffer dacht aanvankelijk aan een poging tot beroving, maar de politie gaat er nu vanuit dat gezien de werkwijze en het steeds terugkerende signalement dat het hier om dezelfde dader gaat.

Het signalement van de aanrander luidt: leeftijd circa 14-17 jaar, vermoedelijk licht getint, lengte circa 1.65-1.70 meter, Hij droeg een beige of groen kort jack met een opvallend grote capuchon met lichte bontkraag. Hij maakt gebruik van een donkerkleurige mountainbike. Tips kunnen worden doorgebeld naar 0900-8844 (politieteam Tilburg West).

Agenten houden krattendief aan

TILBURG Gistermiddag om kwart over vijf hebben agenten aan de Bergeijkstraat in Tilburg een 31-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van enkele kratten met lege bierflesjes. De diefstal werd gepleegd bij een supermarkt aan de Heyhoefpromenade. Personeel was de dief nog wel achterna gerend maar verloor de man uit het oog. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de man later aanhouden op de Bergeijkstraat. De politie maakt tegen de Oosterhouter proces-verbaal op.

Veelpleger betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart voor zes een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd in de winkel door beveiligingspersoneel betrapt bij de diefstal van in totaal elf pakjes scheermesjes met een totale waarde van 110 euro. De man is in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de officier van justitie en de rechter-commissaris geleid. In de praktijk betekent dit vaak dat de aangehouden verdachte in voorlopige hechtenis blijft tot zijn zaak voor de rechter komt.

Jongen berooft vrouw

TILBURG Een nog onbekende jongen heeft gisteravond, tussen kwart over zeven en halfacht, aan het Koningsplein in Tilburg een 30-jarige vrouw uit Tilburg van haar handtas beroofd. De beroving gebeurde toen de vrouw haar auto had geparkeerd in een parkeervak aan het Koningsplein. Als zij de auto wil afsluiten doemt er ineens de nog onbekende jongen op. Hij eist de tas van de vrouw en doet voorkomen alsof hij gewapend is door een hand in zijn jaszak te stoppen. Hierdoor voelt de vrouw zich bedreigd. Zij laat haar tas los en de straatrover verdwijnt hiermee richting Bisschop Zwijssenstraat. In de tas zaten onder andere een mobiele telefoon, een portemonnee met 80 eurocent en twee bankpassen.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Vannacht om kwart voor drie hebben agenten aan de Franz Lisztstraat in Tilburg een 37-jarige man aangehouden. Dat gebeurde nadat bij een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken om nog auto te mogen rijden. In het politiebureau blies de man bijna 1.20 promille. Na het politieonderzoek is de man met een rijverbod van vijf uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

TILBURG Op de Rijksweg A58 werd vannacht om tien voor halfvier een 26-jarige Bredanaar aangehouden. Deze man had ook te veel gedronken. Hij blies bijna 1.05 promille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

11 bekeuringen bij horecatoezicht

TILBURG De agenten die vannacht dienst deden in het
horecaconcentratiegebied van de Tilburgse binnenstad hebben in totaal dertien bekeuringen uitgeschreven:

4 wildplassers gingen op de bon
3 automobilisten kregen een bekeuring voor het parkeren op een taxistandplaats
3 bonnen werden uitgedeeld voor het parkeren buiten de vakken
1 bekeuring voor baldadigheid

2 voetgangers gingen op de bon omdat ze door een rood licht liepen.

Auteur: Willem van Hooijdonk