Politie Limburg-Noord

Politie houdt 20 dronken bestuurders aan

Datum: 06-01-2006
Tijd bericht: 15:03
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 30 december t/m 6 januari in totaal 19 automobilisten en een snorfietser proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.
Van tien bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

De controles zijn gehouden in: Tegelen (5x), Panningen (1x), Horn (1x), Venray (2x), Weert (1x), Blerick (3x), Ysselsteyn (1x), Lomm (1x), Haelen (1x), Susteren (1x), Posterholt (1x), Gennep (1x) en Kelpen-Oler (1x). De bestuurders kregen rijverboden tussen de 1 en 24 uur.

De politie heeft maandagnacht een 44-jarige man uit Lomm aangehouden op de Rijkstraatweg in Lomm. Hij is aangehouden voor doorijding na een aanrijding. De man zou tegen een ANWB paal en stoepranden zijn gebotst. Na een ademtest bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Maandagnacht heeft de politie een 23-jarige man uit Haelen aangehouden op de Burgemeester Aquariusstraat in Haelen. Hij is aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol. De man zou tegen een lantaarnpaal zijn gebotst. Na een ademtest bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Van de bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

De politie heeft dinsdagmiddag een 46-jarige man uit Venlo aangehouden op de Geliskensdijkweg in Blerick. Na een ademtest bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Ook bleek dat het rijbewijs van de man verlopen was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.