Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 1900 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 06-01-2006
Tijd bericht: 14:59
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 30 december t/m 6 januari in totaal 25189 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 1900 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 12050 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1380 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Belfeld, Panningen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Keulse barriere in Venlo: een automobilist reed daar 123 km/u waar 60 km/u de limiet is.

158 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Hiervan zijn 48 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 10460 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 408 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op Broekhin Noord in Roermond: een automobilist reed daar 80 km/u waar 50 km/u de limiet is.

89 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 46 bestuurders hiervan zijn geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 2679 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 112 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Maaslandbaan in Weert: een automobilist reed daar 86 km/u waar 50 km/u de limiet is.

63 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Hiervan zijn 28 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 28 automobilisten staande gehouden en geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Hiervan zijn 25 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.