Politie Hollands Midden

Datum: 6 januari 2006

Noordwijkerhout/Noordwijk/ Snelheidscontroles RVHT

Katwijk/Valkenburg

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 2 en dinsdag 3 januari snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N206. Maandag controleerde het RVHT bij Noordwijkerhout en Katwijk. Bijna 99% hield zich aan de maximumsnelheid Ruim 1%, in totaal 33 mensen, reed te hard en krijgt een bekeuring thuisgestuurd. Dinsdag controleerde het team bij Noordwijk en bij Valkenburg (Ir. G. Tjalmaweg). Hier reed ruim 99% volgens de geldende maximumsnelheid van 80 km/uur. In totaal reden 34 mensen te hard. De hoogstgemeten snelheid was 101 km/uur.

Leiden Hennepkwekerijen aangetroffen

De politie heeft vrijdagmorgen, 6 januari twee hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In een woning aan de Milanenhorst werden 150 planten aangetroffen. De bewoner, een 29-jarige man, is inmiddels aangehouden en verhoord. Hij zou sinds enkele weken de kwekerij in gebruik hebben. Dezelfde ochtend werd in een schuur van een woning aan de Molenstraat ook een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten hebben bij de schuur vervolgens een onderzoek ingesteld. In de schuur werd een kleine kwekerij met 40 planten aangetroffen. Alle goederen en planten zijn vernietigd. De bewoner, een 40-jarige man, is aangehouden en verhoord. De politie kwam beide kwekerijen op het spoor door verkregen informatie. Tegen beide verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 4 januari een gordelcontrole gehouden in Alphen a/d Rijn. Het team controleerde onder andere op de Toussaintstraat en het Thorbeckeplein. Elf bestuurders kregen een bekeuring van 75 euro.

Aarlanderveen Wijkagent en burgerzaken maken balans op

Wijkagent Theo van der Hoek heeft afgelopen jaar 24 maal spreekuur gehouden in Het Oude Rechthuis. Er zijn in totaal 48 klanten geweest voor politiezaken, zoals aangiften, verkeerszaken en bemiddeling. Vorig jaar waren er 35 klanten. Naast de eigen politiezaken heeft Van der Hoek ook diverse klanten van burgerzaken geïnformeerd en voorzien van de nodige informatie. De afdeling burgerzaken heeft in totaal 131 klanten gehad met uiteenlopende vragen. Een daling van 17 klanten ten opzichte van het voorgaande jaar. Zowel de wijkagent als de ambtenaar van burgerzaken constateren dat de dorpsbewoners het spreekuur zeer waarderen. Het spreekuur wordt ook dit jaar voortgezet. Het bezoekuur is op elke eerste en derde woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur, aan de Dorpsstraat 40.

Zoeterwoude Controle RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 5 januari een bromfietscontrole gehouden op de Broekweg. Twee bromfietsers kregen een bekeuring (50 euro) omdat zij geen helm droegen. Zes automobilisten werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd omdat zij te hard reden. Op de Broekweg mag je maximaal 60 km/uur. De hoogstgemeten snelheid was 95 km/uur.

Hazerswoude/Alphen/ Snelheidscontroles RVHT Bodegraven Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft de afgelopen week vanaf maandag 2 januari weer verschillende snelheidscontroles gehouden op de autoweg N11. Hier geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Veruit de meeste bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid. Bijna 2,5% reed te hard. Het RVHT heeft een aantal snelheden gemeten tussen de 130 en 140 km/uur. Op donderdag 5 december werd bij Bodegraven zelfs een snelheid van 165 km/uur gemeten.

Waddinxveen Roodlichtcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 2 januari een roodlichtcontrole gehouden op het Koningin Wilhelminaplein. Zeven mensen reden door rood en kregen een bekeuring van 130 euro.

Moerkapelle Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 5 januari snelheidscontroles gehouden op Middelweg in Moordrecht en de Bredeweg in Moerkapelle. Op de Middelweg mag maximaal 80 km/uur gereden worden. Vrijwel iedereen, op acht mensen na, hield zich aan deze snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 103 km/uur. Op de Bredeweg geldt een snelheidslimiet van 50 km/uur. Bijna 91% hield zich hieraan. 76 Mensen reden te hard en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 77 km/uur.

Zevenhuizen-Moerkapelle/ Controles RVHT Gouda Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 4 januari controles gehouden op de Swanlaweg (Zevenhuizen), de Bredeweg (Moerkapelle) en de provinciale weg bij Gouda. Twee mensen reden te hard, zeven mensen droegen geen gordel (75 euro), twee mensen konden geen rijbewijs of bromfietscertificaat laten zien en één persoon had geen gordel in zijn auto.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Overvallers van winkel aangehouden De politie heeft vrijijdag 6 januari omstreeks 09.45 uur twee mannen van 33 en 36 uit Capelle aan den Ijssel aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval. Even na 09.30 uur waren twee mannen de winkel, een opticiën in winkelcentrum Dorrestein, binnengelopen. Op het moment dat in de winkel geen klanten meer stonden hebben de twee mannen de winkelier bedreigd met een zogenaamd 'bowiemes' en hem gedwongen tot afgifte van geld. Nadat de daders waren weggegaan heeft de winkelier direct de politie gebeld en een uitvoerig signalement van de daders gegeven. Een surveillance-eenheid trof de verdachten op een fiets aan op de Prins Alexanderlaan/Kerklaan te Nieuwerkerk. Daar zijn ze aangehouden, geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De volledige buit en een gestolen zonnebril zijn daarbij aangetroffen. Tevens bleek dat de daders even daarvoor een diefstal hadden gepleegd bij de Plusmarkt in hetzelfde winkelcentrum.


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --