Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 6 januari 2006

Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma Amsterdam Anders/de Groenen voor gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

Het verkiezingsprogramma van Amsterdam Anders/de Groenen valt op tussen dat van de andere partijen in deelraad centrum. "Wij zijn de enigen die duidelijk stelling durven nemen voor een auto vrije zondag, de wijkcentra en de huurteams,"zegt Joost Kircz deelraadslid voor Amsterdam Anders/de Groenen, "Op dit lokale niveau van de deelraad kunnen we de financiële pijn die de burgers gaan voelen door het landelijke beleid van het kabinet iets verzachten." Ook presenteerde Amsterdam Anders/de Groenen vandaag haar lijst met kandidaten voor de verkiezingen in maart van dit jaar.

Joost Kircz, deelraadslid voor Amsterdam Anders/de Groenen, is heel tevreden met het verkiezingsprogramma van zijn partij, "Het verkiezingsprogramma van Amsterdam Anders/de Groenen laat zien dat er een links alternatief is om de stad in te richten, zo kunnen we in vrijheid en gelijkheid met elkaar samenleven in Amsterdam." Joost Kircz staat te popelen om het ambitieuze verkiezingsprogramma samen met het team van enthousiaste kandidaten uit te voeren.

Ook pleit Amsterdam Anders/de Groenen voor echte openbaarheid van bestuur. Zij willen dat alle stukken en vergaderingen van bestuur en raad openbaar zijn. Ook zou de gemeente haar burgers veel meer moeten betrekken bij de besluitvorming, en waar mogelijk vertegenwoordigers van belangenorganisaties en actieve buurt- en bewonersgroepen direct benaderen om de raad te adviseren.

Bij een verkiezingsprogramma met karakter hoort ook een lijst met kundige kandidaten. Joost Kircz, Rodrigo Fernandez en Clemens Mol gaan wederom voor stadsdeelcentrum aan de slag. Hoogste nieuwkomer nummer 2 is Lydia Geijtenbeek, een ambitieuze jonge vrouw die na haar studie informatica en economie haar politieke carrière begon in het bestuur van de Groenen. "In deelraad centrum kan nog veel verbeterd worden op het gebied van zorg, welzijn en milieu", aldus Lydia Geijtenbeek, "Door de plannen van minister Dekker zullen veel burgers de komende jaren financieel in de knel komen."

Het verkiezingsprogramma van Amsterdam Anders/de Groenen pleit dan ook voor een verhoging van de subsidie van schuldhulpverlening en voor meer maatschappelijk werkers. En natuurlijk wil Amsterdam Anders/de Groenen voor meer natuur in de binnenstad. "Wij willen een maandelijks terugkerende autovrije(zon)dag en de aanleg van 10 groenparken (b.v. op het kadijksplein) realiseren", aldus Joost Kircz
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht