Amsterdam weekly

http://www.amsterdamweekly.nl

Amsterdam weekly wint 3 european newspaper awards
5)
AMSTERDAM WEEKLY, de gratis culturele krant die onze hoofdstad rijk is, heeft drie European Newspaper Awards gewonnen. De krant was geselecteerd voor Awards of Excellence in drie categorieën: Voorpagina, Illustratie en Fotografie.

De fotoberichten-series van de bekende fotograaf Hans Eijkelboom werden geprezen in de categorie Fotografie. Eijkelboom spendeert dagelijks bijna twee uur aan het fotograferen van mensen in de straten van Amsterdam. De resultaten hiervan verschijnen twee keer per maand op pagina 3 van AMSTERDAM WEEKLY.

Illustraties die aangehaald werden zijn onder andere het werk van Jan Rothuizen (een silhouet van Koningin Beatrix), Martijn F. Overweel (de sociale zwaan) en Anje Jager (een portret van Theo van Gogh). AMSTERDAM WEEKLY heeft een aantal van de meest creatieve jonge fotografen en vormgevers van Amsterdam aangetrokken. Danny Calvi was destijds artistiek vormgever van de krant en hij heeft veel getalenteerde artiesten binnengebracht.

Dit is reeds de tweede grote erkenning binnen een jaar voor AMSTERDAM WEEKLY, een onafhankelijke krant die aankomende maart haar 100e editie en 2-jarig bestaan zal vieren. Afgelopen zomer tijdens de European Design Show in het Design Museum in Londen is de krant tentoongesteld als een van de meest inspirerende en innovatieve ontwerpprojecten in Europa van de afgelopen twee jaar.

AMSTERDAM WEEKLY is een van de vier kranten in Nederland, inclusief het NRC Handelsblad, die geselecteerd waren voor de eer tijdens de zevende jaarlijkse European Newspaper Awards. Meer dan 300 kranten uit 26 Europese landen waren vertegenwoordigd tijdens deze competitie. Medewinnaars zijn doorgewinterde kranten zoals de Engelse The Guardian en Duitse Die Zeit. Vorig jaar is Het Parool geëerd in de categorie Algemene Excellentie.

De prijzen worden deze lente uitgereikt in het stadhuis van Wenen.

Voor meer informatie over de European Newspaper Awards, zie www.editorial-design.com/05/award05e/index.html.

OVER AMSTERDAM WEEKLY

AMSTERDAM WEEKLY is een gratis culturele krant die sinds maart 2004 wordt uitgegeven. Het is te vergelijken met Amerikaanse bladen zoals The Village Voice in New York. AMSTERDAM WEEKLY bevat kwaliteitsberichten en een gedegen overzicht van kunst en entertainment in de regio Amsterdam. Amsterdam Weekly heeft een oplage van 21.000 exemplaren en wordt gedistribueerd op 550 locaties door de hele stad.

Toen de eerste uitgave in maart 2004 uitkwam schreef Het Parool: 'Amsterdam Weekly wordt zichtbaar met veel liefde gemaakt.'


---