Provincie Overijssel

Provincie subsidieert verbouwing Productiehuis

Een eigen kantoor en ruimte voor activiteiten, in een klassiek pand met inventaris: dit verlanglijstje van het Productiehuis Oost Nederland, wordt door de provincie gehonoreerd met 125.000 euro.

De toonaangevende culturele instelling, die in haar jonge bestaan al tal van (provincie-) grensoverschrijdende producties maakte, groeit uit haar jas. De aanvankelijke initiator van het productiehuis, Het Burgerweeshuis in Deventer, wordt te klein voor de ambities van deze culturele organisatie die voorstellingen bedenkt op het snijvlak van pop, jongerencultuur en kunst.

Op dit moment werken de drie medewerkers van het productiehuis nog vanuit een kamer in het oude pand van het Burgerweeshuis aan de Deventer Bagijnenstraat. Dankzij de inzet van de gemeente Deventer komt het pand ernaast nu beschikbaar voor het productiehuis. Nummer 11 verkeert op dit moment wel in slechte staat van onderhoud en heeft geen inventaris. Vandaar dat de provincie, die de producties van deze organisatie een wezenlijke bijdrage vindt voor (jongeren)cultuur in de regio, bereid is meer dan een ton in het gebouw te investeren.

Na de verbouwing, die voor de zomer van 2006 klaar zal zijn, is de Bagijnenstraat 11 klaar als kantoor- repetitie- en presentatieruimte van het productiehuis.

www.oninternet.nl