Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor het bestuur van Stichting Nijmegen 2000

De leden van het bestuur van Stichting Nijmegen 2000 ontvangen op 2 januari de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld.

Het afgelopen jaar heeft Nijmegen haar 2000-jarig bestaan gevierd. Om alle festiviteiten optimaal tot hun recht te laten komen, is Stichting Nijmegen 2000 jaar opgericht. Deze stichting heeft ervoor gezorgd dat alles op rolletjes loopt. Alle activiteiten die in het jaar 2005 hebben plaatsgevonden, zijn door een speciaal projectbureau op elkaar afgestemd. De meeste evenementen zijn een initiatief van Nijmegenaren zelf. Buurten, wijken, organisaties en individuele burgers zetten daarbij graag hun beste beentje voor. Daarnaast heeft de Stichting Nijmegen 2000 jaar - in samenwerking met derden - grotere projecten in gang gezet zoals popconcerten, festivals en culturele manifestaties.

Het bestuur van Nijmegen 2000 bestaat uit negen leden. Zij hebben een bijzondere prestatie verricht. Het afgelopen jaar heeft de Stichting tientallen evenementen georganiseerd met groot succes. Zij hebben gezorgd voor een bruisend feest het hele jaar lang. Geheel onbezoldigd hebben zij zich ingezet voor Nijmegen 2000. Jacques Thielen, Jaap Dirkmaat, Hans Schutte, Cathy van Beek, Ineke Eisenburger, Joska van der Meer, René van Zanten, Hans Bots en Jan Bout hebben zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de stad. In een zeer korte tijd hebben zij veel werk verricht voor de stad.

Aan de leden van het bestuur zal de Zilveren Waalbrugspeld worden uitgereikt op 2 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen door burgemeester mw. dr. G. ter Horst om 20.00 uur in de Vereeniging.