Regionale persberichten politie Brabant-Noord vrijdag 6/1

's-Hertogenbosch, 06-01-2006

BRUTALITEIT TEN TOP

s-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 55-jarige Bossche aangehouden voor diefstal van een tas met inhoud. De vrouw presteerde het om donderdagmiddag in een supermarkt aan de Arena in s-Hertogenbosch de tas van een bejaard echtpaar uit Boxtel te stelen. Vrijdag belde de dievegge het bejaarde echtpaar met het verhaal dat zij de tas gevonden had. Het bejaarde paar haalde de tas bij de vrouw op, ondanks het feit dat de portemonnee uit de tas was leeggehaald, kreeg zij als eerlijke vindsterdaarvoor 20 euro. Bij het bekijken van de beveiligingsbeelden in de supermarkt wist de politie achter de identiteit van de verdachte te komen. De beelden toonden de vrouw, een vaste klant van de winkel, die de tas wegnam. Uit verder onderzoek bleek dat zij dezelfde was als de eerlijke vindster. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Het bejaarde zeventigers waren gisteren behoorlijk ontdaan door de diefstal.

WONINGBRAND

Rosmalen Vrijdagmiddag is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in de woning aan de Herculesstraat in Rosmalen. Toen brandweer en politie terplaatse kwamen bleek dat er brand was op de eerste verdieping van de woning. De bewoners ontdekten de brand bij thuiskomst en hadden inmiddels de woning verlaten. Er raakte niemand gewond. De brand is volgens de technische recherche mogelijk ontstaan door statische elektriciteit tussen kleding onderling. Er zijn geen verdere mogelijke brandoorzaken aangetroffen.

POLITIE TREFT BALEN HENNEP AAN

Heusden De politie heeft woensdag in een loods aan de Tuinbouwweg in Haarsteeg twee balen hennep aangetroffen. De 39-jarige eigenaar van het pand heeft de loods verhuurd en was aanwezig om reparaties te verrichten. Hij trof de twee balen aan en waarschuwde de politie. Het bleek te gaan om twee samengeperste balen met een gezamenlijk gewicht van ruim tien kilo. De politie stelt een onderzoek in naar de verhuurder.

BRAND AUTOs/WONING GEEN BRANDSTICHTING

Rosmalen De brand die ontstond aan twee autos aan de Sluiskeshoeven in Rosmalen, waarbij ook twee woningen brandschade opliepen, was geen brandstichting. Uit onderzoek is gebleken dat in één van de autos, tengevolge van een foutieve montage van de kabelboom onder de accubak, kortsluiting is ontstaan. De auto vloog in brand, waardoor een tweede auto uitbrandde en twee huizen brandschade opliepen. Jongeren die toevallig in de buurt waren reageerden alert, zij waarschuwden de bewoners en belden 112.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

s-Hertogenbosch Donderdag is een 37-jarige inwoner uit Heusden in het winkelcentrum De Arena in s-Hertogenbosch aangehouden voor huisvredebreuk. De man heeft sinds 2 januari 2006 een winkelverbod en bevond zich in een supermarkt. Hij is voor verhoor ingesloten.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is bij een supermarkt aan het Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch een 32-jarige Vughtse aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt toen zij hutspot en etenswaren meenam zonder te betalen. Zij is voor verhoor ingesloten.

BORREL TEVEEL OP

Rosmalen Vrijdagmorgen vroeg betrapte surveillerende agenten op de A59 in Rosmalen een 52-jarige automobilist uit Vught op het rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

SNELHEIDSCONTROLE

Haarsteeg Donderdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de Tuinbouwweg in Haarsteeg acht automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/h. Er werden 100 voertuigen gecontroleerd.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR HUFTERIG GEDRAG

Rosmalen Donderdagavond is bij een hangplek aan de TM Kortenhorstlaan in Rosmalen een 19-jarige inwoner uit Nuland aangehouden voor belediging en verzet. De verdachte maakte deel uit van een groep hangjongeren die zich luidruchtig gedroegen. Een agent bekeurde een 22-jarige inwoner uit Eindhoven omdat hij bier stond te drinken op de openbare weg. De Nulander bemoeide zich daar mee, schold de agent uit en schreeuwde tegen hem. Hij is daarop onder heftig verzet aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

ONGEVAL MET LETSEL

Oss - Donderdagavond is bij een verkeersongeval ter hoogte van het tankstation op de Hescheweg, gelegen tussen de Julianasingel en Sint Wilpertslaan een 16-jarige vrouw uit Oss gewond geraakt aan hand, arm en gezicht. De vrouw kwam in aanraking met de auto van een 52-jarige Ossenaar toen ze aan de linkerkant van de weg met haar bromfiets op het fietspad vanuit de richting Heesch reed in de richting van Oss. De bestuurder van de auto kwam uit de tegenovergestelde richting, wilde afslaan naar het tankstation en had inmiddels vaart geminderd. Bestuurder en bromfietser konden elkaar niet meer ontwijken en kwamen met elkaar in contact.

VAN FIETS BEROOFD

Oss - Op de Ussenstraat, net voorbij de tunnel, is donderdagavond is een 23-jarige man uit Oss op brute wijze van zijn fiets beroofd. De fietser werd lastig gevallen door drie mannnen, die hem benaderden met de mededeling "dit is een overval". De jongen kwam na een worsteling ten val. Hij heeft hierop zijn fiets achter gelaten en is gevlucht. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De verdachten wiens leeftijd wordt geschat op 20 jaar, droegen zwarte kleding met capuchon/hoofdbedekking en hadden hun gezicht verborgen achter een shawl. De politie roept getuigen van dit voorval op, zich te melden bij de politie in Oss via telefoonnummer 0900-8844.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige automobilist uit Vught op het Marktveld in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.

BELEDIGING

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een 17-jarige Bosschenaar op de Markt in s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging. De verdachte gebaarde de politiewagen te stoppen. Toen bleek dat hij niets zinnigs te vragen of te melden had, wilden de agenten doorrijden. De Bosschenaar schold de agenten daarop uit voor kankerkoppen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING; HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN

Schaijk - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 34-jarige man uit Bernheze aangehouden op de Zeelandsedreef in Schaijk. De man wordt ervan verdacht dat hij een 42-jarige man en 39-jarige vrouw uit Nistelrode op 12 december 2005 met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp met de dood heeft bedreigd. Hij is ingesloten.Tevens werd die nacht ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van een vuurwapen. Dat wapen werd daar niet aangetroffen noch in een woning aan de Ludovicushof in Heesch waarvan de man sleutels bezat. Wel werden in deze woning twee in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen met 367 planten. De kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld. De politie onderzoekt de zaak.

EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Volkel Op de Zeelandsedijk in Volkel is vanochtend een 20-jarige inwoner van Volkel gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij reed vanuit de richting Volkel in de richting van Boekel. De man heeft waarschijnlijk een inschattingsfout gemaakt, is van de weg geraakt en tegen een boom terecht gekomen. De bestuurder had lichte verwondingen aan zijn gezicht en klaagde over hoofdpijn en pijn in de rug. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJ

Uden - De politie heeft donderdagavond in Uden drie Ossenaren aangehouden van 19, 15 en 30 jaar. Het drietal wordt verdacht betrokken te zijn bij een hennepkwekerij die gistermiddag werd aangetroffen in de woning van één van de mannen aan de Elisabethstraat in Uden. De kwekerij met 963 planten is ontmanteld. De verdachten zijn ingesloten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding.

AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

Veghel - De politie heeft donderdagavond een 17-jarige inwoner van Deurne aangehouden op het Dilleveld in Veghel. Hij was betrokken bij een vechtpartij en weigerde zich te legitimeren. Bij zijn aanhouding bemoeide een 19-jarige Veghelse zich met de gang van zaken. Hierop werd zij aangehouden. De vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding en moest geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Beide personen zijn na verhoor heengezonden met een proces verbaal.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss De politie heeft donderdagmiddag in een gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oss een 25-jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van vernieling. De man was boos omdat hij een financieel voorschot wilde hebben en dat niet kreeg. Hij vernielde o.a. meubilair en een computer. De man is voor verhoor ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Grave De politie heeft donderdagavond een 16-jarige man uit Cuijk aangehouden in Grave. De man had die avond zijn ex-vriendin meerdere malen lastig gevallen en weigerde bij haar woning te vertrekken. Hij is aangehouden nadat hij vernielingen had aangericht bij de woning van zijn ex-vriendin. Hij is voor verhoor ingesloten.

MAN MOET NOG STRAFFEN UITZITTEN

Oss Vrijdagmiddag is een 25-jarige inwoner uit Oss op de Raadhuislaan in Oss aangehouden omdat hij in het totaal nog voor 145 dagen aan gevangenisstraffen tegoed had.