Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 januari 2006

Diefstal uit winkel

STEENBERGEN: Bij een winkel aan de Kaaistraat werd donderdagavond voor een paar honderd euro aan elektrische huidverzorgingsartikelen ontvreemd. Vermoedelijk hebben de zogenaamde klanten bewust een druk moment uitgezocht, waarin de winkelmedewerkers niet alle aandacht konden hebben voor hun slechte bedoelingen. Ze wisten de beveiligingsstrips te verwijderen en in de winkel achter te laten. Een van de medewerkers heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan.

Dronken automobilist krijgt verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Op de Markiezaatsweg vond vrijdagmorgen omstreeks 1.30 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een 47-jarige Bergenaar, die te diep in het glaasje had gekeken om auto te mogen rijden, was komende vanuit de richting van de Laan van Reimerswaal achtereenvolgens tegen een tweetal bomen gereden. Mogelijk was de man achter het stuur in slaap gevallen. De man werd aangehouden en werd overgebracht naar het bureau, waar uit de ademanalyse een uitslag van 500 ug/l naar voren kwam. De auto raakte total loss en ook één boom overleefde de aanrijding niet. Een andere boom raakte beschadigd. De bestuurder bleef ongedeerd, maar kan uiteraard wel een proces verbaal tegemoet zien.

Zakkenrollerij

BERGEN OP ZOOM: Een 21-jarige vrouw uit Nieuw-Vossemeer is vrijdagmiddag op een onbewaakt ogenblik van haar handtas bestolen. De vrouw had omstreeks 14.00 uur nog betaald en de portemonnee in haar tas opgeborgen, maar ontdekte korte tijd later in een andere winkel dat ze haar handtas niet meer had. Zij deed bij de politie aangifte van de diefstal van haar portemonnee, haar bankpas en
identiteitskaart.

Woninginbraak

OUDENBOSCH: Bij een inbraak in een woning aan de Abeelstraat is donderdag een portemonnee met inhoud en een aantal sieraden weggenomen. De inbraak heeft in de loop van de middag of avond plaatsgevonden. De dader wist zich de toegang tot de woning verschaft door het slot van de keukendeur te forceren met behulp van de Bulgaarse methode (het afbreken van het cilinderplaat, nadat de slotplaat is afgeschroefd). De gehele woning werd doorzocht.

Winkelinbraak

SINT WILLEBRORD: Bij een inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat is vrijdagmorgen in alle vroegte ingebroken. Een bewoner van de Dorpsstraat werd omstreeks 4.30 uur wakker van een klap. Ter plaatse bleek een steen door een etalageruit te zijn gegooid, waarna een fiets uit de winkel werd weggenomen. Een andere fiets raakte door de inbraak beschadigd.

Schennispleger

ROOSENDAAL: Op de Laan van Limburg werd een 42-jarige vrouw donderdag aan het einde van de middag aangesproken door een schennispleger. De man attendeerde de vrouw op zijn ontblote geslachtsdeel. De vrouw heeft hiervan melding gemaakt bij de politie. Ter plaatse werd de man niet meer aangetroffen, maar aan de hand van het signalement is door de politie een onderzoek ingesteld.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een supermarkt aan de Lindenburg zag vrijdagmorgen hoe een 23-jarige vrouw uit Roosendaal probeerde etenswaren mee de winkel uit te nemen, zonder te betalen. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze had een deel van de boodschappen ter betaling aangeboden, maar voor een bedrag van ruim 25 euro aan goederen achtergehouden. Tegen de vrouw zal proces verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in woning en bedrijf

NISPEN: Donderdagavond werd ingebroken in een pand aan de Bergsebaan, waarin zowel een woning als een bedrijf zijn gevestigd. Omdat het pand is voorzien van deugdelijk sluitwerk, heeft de dader getracht zowel de volledige achterdeur als een balkondeur te ontzetten in zijn pogingen om binnen te komen. Omdat beide voldoende weerstand boden, is uiteindelijk een ruit ingeslagen. Zowel de woning als het bedrijfsgedeelte werden volledig doorzocht. Uiteindelijk werden onder meer een mobiele telefoon, sieraden, opnameapparatuur, een laptop en een geldbedrag gestolen.

Auteur: Manon Ostendorf