Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 6 januari 2006

Schennispleger

BREDA: Een 20-jarige vrouw uit Achtmaal werd vrijdagmiddag onaangenaam verrast toen zij aan het Kerkpad werd benaderd door een schennispleger. De vrouw liep omstreeks 12.30 uur ter hoogte van het electricitreitsgebouw bij het sportpark toen de man haar aansprak en hem zijn geslachtsdeel toonde. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.

Politie houdt man aan voor bedreiging

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie kort na middernacht een 26-jarige man uit Dongen aangehouden, die volgens de verklaring van zijn 20-jarige vriendin, kort tevoren zijn vriendin met een vuurwapen had bedreigd. Een ruzie escaleerde dusdanig dat het in het centrum van Breda uitliep op een vechtpartij tussen de twee in de auto van de verdachte. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat de man hierbij een vuurwapen op de vrouw zou hebben gericht. Uiteindelijk wist de vrouw te ontkomen in de auto van de man. Zij reed naar het centrum en schakelde de surveillerende politie in. Deze hebben de man op de Tramsingel aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie is een onderzoek gestart.

Uitgaansleven Bredase binnenstad

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Bredase binnenstad drie wildplassers op de bon geslingerd, zeven automobilisten bekeurd voor fout parkeren en twee personen een boete gegeven voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Eén 23-jarige wildplasser uit Breda maakte het zichzelf wel erg moeilijk. Hij wilde zich blijkbaar solidair opstellen tegenover zijn vriend, die juist bekeurd was voor hetzelfde feit, omdat hij vond dat het onzin was dat de politie tegen wildplassers optreedt. Omdat hij echter geen identiteitsbewijs kon tonen, kreeg hij uiteindelijk een dubbele bekeuring.
Op de Vismarktstraat deed zich rond 2.45 uur een klein opstootje voor. Een 16-jarig meisje uit Dordrecht, die met haar 19-jarige vriend uit Roosendaal in de binnenstad was, werd klaarblijkelijk tegen haar achterwerk geslagen door een 18-jarige man uit Breda. Deze kreeg vervolgens van de Roosendaler een klap in het gezicht en meldde zich hierop bij de politie. Omdat de Bredanaar geen aangifte wilde doen, kreeg de Roosendaler van de politie een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. De Roosendaler had er beter aan gedaan het feit te melden bij de in de binnenstad aanwezige politiemensen.

Politie haalt twee dronken automobilisten van de weg

BREDA: Een 24-jarige man uit Hoogstraten is in de vroege vrijdagmorgen ter hoogte van de grensovergang bij Hazeldonk door de politie van de Rijksweg gehaald, omdat het vermoeden bestond dat de man te veel alcohol had genuttigd om zijn voertuig te mogen besturen. Op het bureau werd dit vermoeden bevestigd: uit de ademanalyse kwam een uitslag van 635 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. De man kreeg, naast een proces verbaal, een rijverbod van 7 uur.

BREDA: Een 25-jarige Bredanaar, die na zijn aanhouding op de Markendaalseweg, omstreeks 4.45 uur op het politiebureau arriveerde en zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, bleek maar liefst 760 ug/l te blazen. Omdat de man geen legitimatiebewijs bij zich had en niet wilde meewerken aan het opgeven van de juiste personalia, is hij ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt drugstoeristen aan

BREDA: Politiemensen hebben donderdagavond op de A16 ter hoogte van de grensovergang bij Hazeldonk een auto aan de kant van de weg gezet, waarin zich twee Fransmannen bevonden. Bij het openen van de auto, roken de politiemensen een henneplucht. In de auto werd een pakketje gevonden, waarin zich bij nader onderzoek op het politiebureau 175 gram hennep bleek te bevinden. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze met een proces verbaal op zak weer naar huis gestuurd.

Jeugdige winkeldievegges aangehouden

BREDA: Vrijdagmiddag wist beveiligingspersoneel van een winkel aan de Karrestraat een tweetal jeugdige winkeldievegges in de kraag te grijpen. De 14-jarige en het 16-jarige Bredase jongedames gaven tegenover de politie toe dat zij hadden geprobeerd ondergoed te stelen. Na overleg met de ouders van de twee is besloten dat de jongedames worden overgedragen aan Bureau Halt.

Woninginbraken

ZEVENBERGEN: Een viertal woningen in Zevenbergen werd donderdag in de loop van de dag bezocht door het inbrekersgilde. De politie heeft donderdagavond direct bij alle woningen aangifte opgenomen. De politie hoopt dat er mensen zijn, die wellicht iets gezien hebben bij een van de inbraken en een signalement van de dader(s) kunnen geven.

Toen twee bewoners van de Prins Bernhardstraat omstreeks 17.15 uur thuis kwamen hoorden zij het geluid van glasgerinkel. Toen zij vervolgens naar de woning renden, zagen zij dat een ruit van de balkondeur was vernield. De dader was echter verdwenen. De politie sluit niet uit dat dezelfde dader vervolgens naar een woning aan de Stationslaan is getogen. Toen de bewoners daar om 19.30 uur thuis kwamen, vonden zij een grote ravage in hun woning. De dader bleek zich via een raam op de eerste verdieping toegang tot de woning te hebben verschaft. Uit de woning werden een koffiezetapparaat en munten ontvreemd.
Ook op de Kuringen was het raak. Vermoedelijk omstreeks 19.00 uur wist de dader hier via een geforceerd zolderraam binnen te komen. De gehele woning werd doorzocht, maar de bewoners missen tot op heden geen persoonlijke bezittingen.
Eveneens in een woning aan de Lammergors werd in de loop van de avond ingebroken. Via een raam op de begane grond, dat op de kiepstand stond, wist de dader binnen te komen en een geldbedrag en een sieradendoos te bemachtigen.

Politie bekeurt 6 weggebruikers

ZUNDERT/RIJSBERGEN/BREDA: Donderdagavond hebben twee politiemensen van team Zundert op diverse locaties in hun werkgebied een verkeerscontrole uitgevoerd. De politie was in Zundert te vinden aan de Bredaseweg en de Berkenring, controleerde in Rijsbergen aan de Scholbergstraat en de Sint Bavostraat en in Breda bij Hazeldonk Oost. Er werden in totaal 6 bekeuringen uitgeschreven. De controle was met name gericht op het voeren van de juiste verlichting, maar uiteraard werden ook andere geconstateerde overtredingen beboet. Twee automobilisten voerden ten onrechte mistverlichting, in één geval bleek de verlichting van een aanhangwagen ondeugdelijk. De overige drie bekeuringen werden uitgeschreven voor het ontbreken van een APK, fout parkeren en een onveilig aangebrachte lading in een aanhangwagen.

Winkeldief aangehouden

PRINSENBEEK: Een 20-jarige man uit Achtmaal is vrijdagmiddag door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Markt betrapt op de diefstal van enkele pakjes sigaretten. Een winkelbediende, die de diefstal zag gebeuren, bedacht zich geen moment en ging de winkeldief achterna. Hij nam hem mee terug de winkel in en schakelde de politie in. De man is na verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Auteur: Manon Ostendorf