Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Vijf arrestaties na overval café / Amsterdam-West (06/01/2006)

Vrijdagmiddag arresteerde de politie in een woning in Amsterdam-West vijf mannen (tussen de 26 en 36 jaar) op verdenking van een overval op een café. De verdachten zijn ingesloten en de recherche onderzoekt de zaak.

Rond kwart voor drie werd een uitbater van een café aan de Jan van Galenstraat overrompeld door twee mannen die zich aan de deur meldden. Toen het slachtoffer de deur opende werd hij direct bedreigd met een mes. De rovers eisten geld. Toen zij dit niet kregen gingen zij ervandoor met een aantal goederen uit het café. Een derde man die vermoedelijk op de uitkijk stond, sloot zich bij hen aan, waarna het drietal verdween. Het slachtoffer van de overval is daarna de buurt ingegaan om de overvallers te achterhalen. Daar werd hij aangesproken door een oplettende buurtbewoner die de drie mannen een woning had zien ingaan. De ter plaatse gekomen agenten, arresteerden daar vijf verdachten, waaronder de twee overvallers. De rol van de andere drie mannen wordt door de recherche onderzocht.

Eventuele getuigen wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche van het district West via telefoonnummer:

0 9 0 0 - 8 8 4 4