2e persbericht van vrijdag 6 januari 2006

Eindhoven, 06-01-2006 o Berichten uit de regio Eindhoven

Eindhoven: Man aangehouden na verduistering geld

In een winkel in Strijp is vrijdag rond 11.20 uur een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het verduisteren van enkele honderden euros van zijn werkgever. Dit gebeurde tussen 6 december 2005 en vandaag. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Buizerdstraat is vrijdag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij, bestaande uit 166 planten, werd op de zolder van de woning aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt en werd door het elektriciteitsbedrijf afgesloten. Een 22-jarige bewoonster van het pand is door de politie verhoord. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Inbreker na ruzie opgepakt

De politie heeft vrijdag rond 1.30 uur op het Sterrepad een 37-jarige man uit Eersel aangehouden. De man werd door agenten gezocht omdat hij kort daarvoor tijdens een ruzie bij bekenden de ruiten van een woning had vernield. In die woning werd een kassa aangetroffen. De man is door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. Bij het transport naar het politiebureau verzette de man zich hevig en uitte beledigingen naar de agenten. De kassa, een decorstuk, bleek diezelfde avond gestolen te zijn bij een horecazaak aan het Hof.

Breugel: Portofoons en beeldschermen gestolen

Bij een inbraak in een pand, waarin enkele organisaties zijn gevestigd, aan de Sint Genovevastraat zijn tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 9.30 uur zes portofoons en vier TFT-schermen gestolen. Een raam aan de achterkant van het pand werd opengebroken om binnen te komen.