Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 6 januari 2006

Provincie Groningen, 06-01-2006

Groningen: fietsster gewond bij verkeersongeval

Een 22-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagochtend op de Peizerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer reed op haar fiets en wilde vanaf het fietspad de weg oversteken. Een 38-jarige automobilist uit Sappemeer probeerde de fietsster te ontwijken. Dat lukte niet, waardoor de vrouw nog net werd geraakt. Zij raakte gewond aan haar arm. Het slachtoffer werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer na doorrijding aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag op de Parkweg een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Stadjer raakte op het Floresplein de controle kwijt over het stuur en botste tegen een geparkeerde personenauto aan. Na de aanrijding reed de 24-jarige door zonder zijn identiteit achter te laten. Hij werd korte tijd na het ongeval op de Parkweg ingerekend. Hij bekende tijdens het verhoor het ongeval te hebben veroorzaakt. De verdachte mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: schennispleger aangehouden

De politie heeft een 29-jarige inwoner van Delfzijl deze week aangehouden voor het plegen van schennis der eerbaarheid. De man heeft bekend dat hij over een periode van ruim twee jaar aan circa 25 vrouwen zijn geslachtsdeel had laten zien. Hij koos over het algemeen jonge vrouwen uit, die op de fiets waren. Hij reed ze in zijn auto voorbij en stopte dan aan de kant van de weg. Tijdens het passeren wees hij de vrouwen op zijn geslachtsdeel. Zijn werkterrein was in de omgeving van Delfzijl en Appingedam. De politie kwam de man op het spoor doordat een vrouw, die in het begin van deze week het slachtoffer was, het kenteken van de auto van de man noteerde. Indien er vrouwen zijn die in Delfzijl en Appingedam met deze man zijn geconfronteerd, maar daarvan nog geen melding hebben gedaan bij de politie, dan kunnen ze contact opnemen met de politie in Delfzijl, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).