Gemeente Helden

Verkoop grond voor nieuwe moskee Vorige week woensdag ondertekenenden de Stichting Marokkaanse Islamitische Belangen en de gemeente in de raadzaal van het gemeentehuis een koopcontract voor een stuk grond aan de Raadhuisstraat, tussen zorgcentrum de Wietel en Egchel.

Namens de Stichting Marokkaanse Islamitische Belangen tekende onder andere de heer El Amriti en namens de gemeente wethouder P. Fleuren.

Namens de Stichting Marokkaanse Islamitische Belangen tekende onder andere de heer El Amriti en namens de gemeente wethouder P. Fleuren.

De stichting Marokkaanse Islamitische belangen koopt van de gemeente een perceel ter grootte van ± 1485 m2 voor de prijs van 148.500 excl. 6% overdrachtsbelasting voor de bouw van een moskee en ontmoetingsruimte. Tot dat de bouw gereed is, maakt de stichting nog gebruik van de moskee aan de Ruijsstraat.

Tijdens de bijeenkomst op 4 januari refereerde wethouder P. Fleuren aan de prettige manier waarop is onderhandeld. De nieuwe moskee komt op een prachtige locatie te liggen. Hij hoopt dat de moskee ook een ontmoetingsplek wordt voor alle Heldenaren en wenste de stichting veel succes met de bouw. De heer El Amriti gaf aan dat een droom in vervulling gaat en nodigde alle Heldenaren nu al uit om straks een kijkje te komen nemen. Tijdens de bijeenkomst was ook notaris G. Joosten en architect F. Engels aanwezig.

Zaterdag 7 januari 2006 is de moskee aan de Ruijsstraat, die op 13 november 2004 door brand werd verwoest, heropend. De Stichting Marokkaanse Islamitische Belangen zal er nog twee jaar gebruik van maken.

6-1-2006 09:27