Gemeente Den Haag

Zeven initiatieven op het terrein van cultuur, welzijn en onderwijs zijn door het college gehonoreerd voor een subsidie van in totaal 156.000
Het gaat hierbij om projekten die dit jaar zullen worden uitgevoerd op het gebied van literatuur, theater, beeldende kunst, skate, muziek en dans.
De gehonoreerde aanvragen zijn ingediend door: het Haags Kinderatelier, Theatergroep Briza, Haganum festival, Stichting Playground, Musicon, Boekids en de Stichting Kunstbende. De ingediende projekten voldoen alle aan de criteria die vorig jaar met instemming van de Haagse gemeenteraad zijn opgesteld. Naast cultuur speelt ook onderwijs en/of welzijn een belangrijke rol bij het uit te voeren initiatief.
Zo kunnen kinderen via het Haags kinderatelier kennis maken met beeldende kunst en architectuur, maakt Briza muziektheater voor de Haagse jeugd, organiseert Musicon een serie Hiphop workshops op scholen en buurthuizen, is er een schrijfwedstrijd voor de jeugd op het Boekids-festival en wordt in het centrum van Den Haag een skate en dans activiteit gestart door de Stichting Playground. Ook het literaire Haganum festival en de stichting Kunstbende organiseren activiteiten waar jongeren bij worden betrokken.