Gemeente Den Haag

Vrijwilligersfeest en uitreiking Haagse Hulde

Op dinsdag 10 januari 2006 gaan ruim 1750 Haagse vrijwilligers gratis naar een voorstelling van de Lion King. Voorafgaand aan deze voorstelling reikt wethouder Klijnsma van Welzijn de 'Haagse Hulde' uit. Deze prijs van 2500 euro is voor een organisatie die zich heeft onderscheiden met haar vrijwilligersbeleid. De gemeente Den Haag laat met deze initiatieven haar grote waardering zien voor de inzet van vrijwilligers.

Het thema van de Haagse Hulde is dit jaar 'Bruggen Bouwen'. De gemeente wil stimuleren dat organisaties bruggen bouwen tussen bevolkingsgroepen en zo de integratie bevorderen. Er zijn naast de hoofdprijs ook twee waarderingsprijzen van 1500 euro. Dertig organisaties maken kans op de Haagse Hulde.

De organisatie van de avond is uitbesteed aan HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk. De belangstelling voor een bezoek aan de Lion King was overweldigend. De kaarten zijn inmiddels verdeeld over de vrijwilligersorganisaties in de stad.

Wethouder Klijnsma is blij met het grote aantal vrijwilligers in de stad. Wel hoopt zij dat na het succes van de MADD-dagen in december, dit aantal nog verder stijgt. "Den Haag kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Zij maken de stad".