Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VASTNED RETAIL VERWERFT BINNENSTADSONTWIKKELING IN TONGEREN

Intervest Retail, de 72,5% dochtermaatschappij van VastNed Retail heeft een koopovereenkomst voor het circa 8.900 m² metende winkelcentrum Julianus te Tongeren, België getekend. Ontwikkelaar en verkoper van het project is IBC Vastgoed, een dochtermaatschappij van Heijmans België.

Het project is gelegen aan de Maastrichterstraat, de hoofdwinkelstraat van Tongeren. Het totale project betreft enerzijds de herontwikkeling van een voormalig hospitaal in winkels en hotel, en anderzijds de nieuwbouw van winkels, appartementen en ondergrondse parking. Intervest Retail verwerft het winkelgedeelte bestaande uit 22 winkels en één supermarkt. Momenteel is circa 28% van de winkels voorverhuurd aan (inter)nationale winkelketens zoals Kruidvat, JBC, Torfs, Essenza, en Bel Company. Voor de resterende winkels zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.
De totale investering van Intervest Retail bedraagt circa EUR 18 miljoen (waarde vrij op naam) aan een bruto aanvangsrendement (BAR) van 6,9%. Het netto aanvangsrendement bedraagt 6,7%. De bouwwerkzaamheden zijn eind oktober 2005 gestart. De opening van het winkelcentrum is gepland voor het laatste kwartaal 2007. Gegeven de huidige financieringsverhoudingen, zal het project door Intervest Retail kunnen worden gefinancierd door middel van vreemd vermogen. De investering zal vanaf 2008 positief bijdragen aan het direct beleggingsresultaat. Hans Pars, chief investment officer van VastNed Retail: "De aankoop van dit binnenstedelijk project biedt ons een mooie gelegenheid om onze positie in de Belgische winkelmarkt uit te breiden. Verder sluit het goed aan bij VastNed Retail's sterke focus op binnenstedelijke winkelbeleggingen." Rotterdam, 6 januari 2006


Ingezonden persbericht