Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spaanse gemeente kiest voor Semantica s DocsDB/4

Leiderdorp - 5 januari 2006 - Semantica, ontwikkelaar en beheerder van document- en workflow management applicaties, zal midden januari de implementatie van DocsDB/4 voltooien voor de gemeente Comillas in de Spaanse provincie Cantabria. Deze gemeente koos voor DocsDB/4 na een gesloten aanbesteding bij verschillende bedrijven, waarbij de functionaliteit, kwaliteit en prijsstelling van Semantica als beste uit de bus kwamen.

In eerste instantie zal DocsDB/4 ingezet worden op de afdeling ruimtelijke ordening & openbare werken, voor het beheer van documenten zoals bouwvergunningen, projectdossiers, bouwtekeningen en contracten , zegt Arthur Bos, directeur van de vestiging Semantica España. In een later stadium zullen ook de andere afdelingen gebruik gaan maken van deze toepassing , vervolgt Bos. Semantica is verantwoordelijk voor de levering en installatie van DocsDB en het geven van gebruikersopleidingen. De gemeente is van plan om DocsDB zelf te configureren en documenten te digitaliseren met behulp van DocsDB FastCapture .

Op dit moment maakt de gemeente Comillas gebruik van een MS-Access oplossing voor het opzoeken van de fysieke documenten. Raadplegen van documenten neemt echter veel tijd in beslag en er zijn geen workflow mogelijkheden. Ook ontbreken de mogelijkheden om documenten te groeperen. De gemeente verwacht met DocsDB/4 hun documentenstroom beter te kunnen beheren, met name de afhandeling van bouwvergunningen. Met dit professionele document management systeem kunnen ze sneller onderling gerelateerde documenten raadplegen, want alle onderdelen laten zich via relationele aspecten indelen en benaderen. De ordening gebeurt niet via vastgelegde paden , maar op basis van toegekende eigenschappen, zoals klantnummers, personeelsnummers, afdelingscodes of andere logische criteria. Dit werkt snel en intuïtief , besluit Bos.

Over DocsDB/4

De DocsDB productfamilie bevat alle componenten voor professioneel document management. Er kan gekozen worden voor een totaaloplossing, maar ook voor een eenvoudige opzet. De drie vormen waarin DocsDB beschikbaar is, maken het voor iedere organisatie mogelijk om snel, veilig en helder documenten te beheren. Voor meer informatie www.docsdb.com.

Over Semantica

Semantica is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van oplossingen voor document- en workflowmanagement op basis van Oracle en Java. Daarbij biedt Semantica allerlei ondersteunende diensten. Docs/DB the Documents Database is een van de paradepaardjes van Semantica. Het Nederlandse bedrijf, dat is gevestigd in Leiderdorp, richt zich vooral op grotere midden- en kleinbedrijven Semantica is officieel partner van Oracle en Sun. Voor meer informatie: www.semantica.nl.



Ingezonden persbericht